temetobenNézem a híradó képkockáit. Olvasom a cirill betűs feliratokat: egy ortodox szerb temető a helyszín valahol horvátföldön, melyet most a bevándorlók foglaltak el – pihenőhelyül. Van, aki a friss sírhalom elhelyezett koszorúkra dőlt le, sokan mások a takaróikat, ruháikat teregették szét és szárítgatják a síremlékeken…

Ejtőznek. Falatoznak, tüzet raknak. A dolgukat végzik, a szó szoros értelmében. Szemetelnek, a rendőrök meg csak néznek.

Tudom, szeretnem kellene őket, hiszen felebarátaim, de nem megy. A halottaimra gondolok, fiam és többi szerettem sírjára… Csak szerencse dolga, hogy a mi temetőinken még nem taposnak.

Nem hiszem, hogy az iszlám vallás a temetőgyalázást írja elő. Más kérdés persze, hogy ezt az emberáradatot még egyetlen felvételen sem láttam imádkozni. Nem tudom, kik ők, egyre kevésbé tudom. Pedig csak normális embernek kellene lenniük, elemi erkölcsi érzékkel ahhoz, hogy legalább a holtak nyughelyét békén hagyják, hisz az állítólagos menekülők közt állítólag nincs olyan, akinek ne lenne háborúban megölt közeli hozzátartozója.

Nem ez az első megszentségtelenített keresztény temető. Magyarországon is volt ilyen eset, amikor még nem létezett a határzár. Ott is háborogtak az érintettek. Erről persze nem cikkezett senki. Keresztény temetővel ezt is megtehetik. A mainstreamnek ez nem fáj, észre sem veszi. A Nyitott Társadalomért Alapítvány migráns-útmutatójának és honlapjának jó tanácsai közt sem tüntette fel, ajánlotta senki a vándorlók – és kísérők-segítőik, valamint ajánlott jogvédőik – figyelmébe, hogy legalább a sírkertjeinket (és a templomainkat) ne dúlják fel, mert nálunk erkölcsi kötelesség a végtisztesség megadása az eltávozottaknak. Zsidó temetőt kell meggyalázniuk, hogy elérjék a véleményformáló polkorrekt ballib ingerküszöbét? Vagy Európa határtalanságába még az is belefér?
Van-, s ha igen, hol a határ?

Forrás: ngyr, Felvidék.ma