bauer_hrubik

A felvidéki MKP választási listájának végén is olyan jól csengő nevek vannak, mint Hrubík Béla (147.), a Csemadok korábbi elnöke és Bauer Edit (149.), az MKP volt EP-képviselője, vagy Miklós László korábbi környezetvédelmi miniszter(148.).

Az MKP Hírvivő februári száma villáminterjút hozott Bauer Edittel és Hrubík Bélával. .

Miért döntött az MKP listáján való indulás mellett?
Bauer Edit: Úgy érzem, ennyivel tartozom annak a közösségnek, amelyhez tartozom.
Hrubík Béla: Szülőföldet, hitet nem cserél az ember, miként arcot sem, így kézenfekfő a válasz is. A kilencvenes évek legelején, amikor is belecsöppentem a politikába, elköteleztem magam egy elv, egy politikai irányvonal mellett. Ez a nemzeti megmaradás, a szülőföld képviselete volt. Ettől a hitvallástól soha, egyetlen egy percre, órára, napra sem távolodtam el. Itt állok, másképpen hogyan is tehetnék.

Milyen üzenettel bír Ön számára a közösségi összefogás listája?
B.E.: Szétzilált közösségünk szempontjából most nem nagyon akadt jobb megoldás. Közös akaratot csak közösen tudunk érvényesíteni.
H.B.: A párt választási szlogenje a Közös akarat mindent megfogalmaz és felölel, amit üzenetként megfogalmazhatunk az emberek felé. A ,,közös,“ szó értelmezése nem lehet senki számára olyan bonyolult fogalom, hogy ne értelmezhetné.

Képviselőjelöltként milyen tervei, elképzelései vannak a szakterületén belül és mit üzen a választóinak?
B.E.: Feladatban nincs hiány. Régióinak felzárkóztatása, a szegénység csökkentése, a gyerekszegénység megszüntetése, a nyugdíjrendszer újragondolása, a családok hatékonyabb támogatása, az Európai Szociális Alap jobb kihasználása mind megoldásra vár.
Az üzenet egyszerű: ha bízunk abban, hogy meg tudjuk lépni azt a döntő lépést, hogy ott legyünk a döntéshozatal legmagasabb szintjén, akkor ezt meg tudjuk tenni. Csak rajtunk múlik, hogy ne mások döntsenek helyettünk!
H.B.: Jelenleg Ipolynyék község polgármestereként tevékenykedem. Más pártoktól induló jelöltekkel szemben nekem nem arról kell beszélnem a választóim előtt, hogy mit akarok, vagy mit szeretnék tenni, esetleg mit ígérek, hanem arról beszélhetek mit tettem eddig a közösségem érdekében.A tettek magukért beszélnek. Itt egész Európa és benne a mi, és gyermekeink jövője a tét.A március 5-i választás erről szól. Ez a hűség napja lesz. Hűség a nemzethez, hűség a szülőföldhöz, hűség az anyanyelvhez. Halgasson mindenki a szívére és akkor jó döntést fog hozni.

Forrás: mkp.sk