A Felvidéken péntek este megtelt a nádszegi Kis-Duna vendéglő impozáns díszterme. A Magyar Közösség Pártja a mátyusföldi nagyközségben tartott kampányrendezvényt, melynek házigazdája az MKP nádszegi jelöltje, Szarka Zsuzsanna  volt.

A kétgyermekes családanya, pedagógus és ruhatervező tagja a nádszegi önkormányzatnak is, ahol a kulturális, iskolaügyi és ifjúsági bizottság elnökeként is dolgozik. Kreativitása az MKP kampányában is látszik. Forró Krisztián kampányfőnök elárulta: „Megkértük Szarka Zsuzsát, legyen a segítségünkre. A plakátjainkon látható népi motívum az ő munkája”. A motívum megjelenik az MKP „Szívünkben a döntés” szlogenjének grafikájában is. „Ha bármit tudok tenni, ami elősegíti a jóra való változást, akkor nekem ez kötelességem” – mondta Szarka Zsuzsanna.

A borkóstolóval is egybekötött, mintegy három órás rendezvény elején Szarka Gyula Kossuth-díjas felvidéki művész előadta a „Bor és lányka” című szólólemezének dalait, ebben zenésztársai Varga Bori és Kún Csaba is közreműködtek. „Petőfi egy zseni volt, akárhányszor olvasom is verseit, ezt érzem” – mondta Szarka Gyula (aki egyébként Zsuzsanna férje – szerk megj.) annak apropóján, hogy a felcsendült dalszövegek döntő részben Petőfi Sándor tollából voltak.

Bemutatkoztak a Galántai és a Vágsellyei járások képviselőjelöltjei, nevezetesen Forró Krisztián, Kőrösi Ildikó, Agócs Gergely, Pusztai István, Žiaček Adrianna, Bózsing Katalin, Zupko Tamás és Szarka Zsuzsanna.

Az est végén ismét egy felvidéki művész, Derzsi György szórakoztatta a közönséget – nagy sikerrel. Ez is mutatja, hogy itthoni szereplőkkel is lehet teltházas rendezvényt tartani. Utolsóként a Honfoglalás legendás dala, a „Kell még” hangzott el, melyet Derzsi György együtt énekelt az MKP-jelölt Bózsing Katalinnal.

Forró Krisztián záróbeszédében hangsúlyozta a felvidéki magyarság összefogásának fontosságát. „A felvidéki magyarság csak egységben lehet erős. Az összetartó erőt anyanyelvünk, kultúránk, hagyományaink és közös jövőnk jelenti” – mondta. Tolmácsolta Berényi Józsefnek, az MKP országos elnökének üdvözletét és meghívását az MKP galántai rendezvényére, mely hétfő este, hét órától lesz a helyi kultúrházban.

Felvidék.ma/tények.sk, O.N.