pajzs_hedvigKépzeld el azt a helyzetet, amikor egyik napról a másikra minden összeomlik, az egész világ összeesküszik ellened. Amikor áldozatból üldözött leszel és egy életre megpecsételődig a sorsod. Képzeld el a helyzetet, amikor egy állam fordul ellened és mindent meg tesz, hogy ellehetetlenítsen. Valakinek ez a valóság.

Már tíz éve annak, hogy Nyitrán megvertek egy diáklányt mert magyarul telefonált. Mindenki ismeri az esetet és mindenki ismeri az azóta már asszonnyá cseperedett lányt. Mindenki érzi azt is, hogy itt valami nincs rendjén, hogy az ember nem veri véresre saját magát. Valami bűzlik Pozsonyban. Így lett az áldozatból üldözött. Ebben az esetben megmutatkozik a kisember tehetetlensége az állammal szemben. Amennyiben az állam azt akarja, hogy bűnös légy, akkor bűnös vagy. Megverted magad, hidd el úgy volt és mivel ilyen csúnyán félrevezettél bennünket, még be is börtönözünk. Itt tartunk ma.

Erre jönnek a választott képviselők. Mivel viszonylag rövid idő alatt eléggé sok lett a rovásukon, előjönnek a „megoldással”: adjuk át az ügyet Magyarországnak, ha már egyszer a koalíciós barátaink oda üldözték ezt a felvidéki magyar asszonyt! Nem más ez, mint szemfényvesztés, témaelterelés, kézmosás. Segít ez a megvert asszonyon? NEM, ugyanis most kezdődhet a kálváriája elölről. Kihallgatások, tárgyalások, tanúk, vallomások, szakértői nyilatkozatok, ügyvédek, perköltségek, rengeteg idő, pénz, energia és idegeskedés. Ez vár most Hedvigre, megint.

Ebben az ügyben az igazi eredmény az lett volna, ha a koalíciós tárgyalásokat azzal zárják le, hogy leállítják az eljárást. Továbbá az állam elnézést kér az áldozattól a vádakért, meghurcolásért és elüldözésért és mindezért kártérítést is fizet Hedvignek. Emellett el kellene kezdeni végre kutatni a valódi tetteseket, akik azóta is vígan köztünk járnak. Bónuszba meg eltörölhették volna a kettős állampolgárságot büntető rendelkezéséket. Egy ilyen eredményt ki lehetne tenni a kirakatba, minden más csak alibizmus és szemfényvesztés. Van olyan érzésem, hogy ez még csak a kezdet!

Forrás: JUDr. Nagy Dávid, Felvidék.ma