Orbán Viktor miniszterelnököt az Országgyűlés május 9-i ülésén, az azonnali kérdések és válaszok órájában a kényszerbetelepítésről szóló népszavazásról is faggatták.

Orbán Viktor az Országgyűlés ülésén (miniszterelnok.hu)
Orbán Viktor az Országgyűlés ülésén (miniszterelnok.hu)

A Jobbik rendszeresen változtatja véleményét, „ha jól látom, most éppen radikálisból mérsékeltbe fordulnak, és úgy döntöttek, hogy férfiakból inkább cuki zsúrpubik lesznek” – mondta a miniszterelnök a kényszerbetelepítésről szóló népszavazással kapcsolatos kérdésre válaszolva. Orbán Viktor emlékeztetett: a kötelező kvóta ügyében néhány hónap alatt tett 180 fokos fordulat azonban „súrolja a felelőtlenség határát”, hiszen korábban a Jobbik is referendumot javasolt.

A miniszterelnök úgy látja, a jobbikosok Jean-Claude Junckerrel „árulnak egy gyékényen”, az Európai Bizottság elnöke szerint ugyanis – idézte -, „a miniszterelnököknek be kellene fejezniük, hogy túlságosan a választóikra hallgatnak, helyette főállású európaiakként kellene munkálkodniuk”. „A jobbikosok európai jófiúk akarnak lenni, de ennyire azért nem kell aláfeküdni Brüsszelnek” – fogalmazott, majd azt mondta Vona Gábornak, hiába „udvarol”, nem fogják őt megkedvelni Brüsszelben.

Forrás (kép és szöveg): miniszterelnok.hu / mti