Kedden, június 7-én a Robert Kaliňák belügyminiszterrel szemben beadott bizalmatlansági indítványt tárgyalta a szlovák parlament. Érdekes szóváltásra került sor Milan Krajniak (Sme rodina) és Marian Kotleba (Mi Szlovákiánk Néppárt) ellenzéki képviselők között.

kot_kra

A szóváltásra Kotleba ruházata miatt került sor (lásd a képen). Kotleba felszólalásában elmondta, pártja megszavazza a belügyminiszterrel szembeni indítványt.

Milan Krajniak: Képviselő úr, lehet hogy ennek a fontos törvényhozó testületnek a rangját emelné az is, ha a tárgyalásra legalább egy kicsit tisztességesen felöltözne, és nem úgy, mintha sörre menne. (…)

Marian Kotleba: Csak röviden, képviselő úr, nem tudom, talán olyan érzése van, hogy a vörös nyakkendőben és zakóban jobb ember. Ha igen, akkor ezt én kívánom önnek. Másik dolog, nincs tudomásom arról, hogy valahol le volna írva, hogyan járjon az ember a cirkuszba. Köszönöm.

Milan Krajniak: Kolléga úr, mindketten részt vettünk a tragikusan elhunyt parlamenti képviselő temetésén Szentantalon (Svätý Anton), és láttam önt, hogyan van felöltözve, ha valami iránt tiszteletét akarja kifejezni. Ezen összehasonlítás alapján azt kell mondanom, minimum vitathatónak tartom azt, hogy ön milyen tiszteletet akar adni a legmagasabb szlovák törvényhozó testületnek.

Tények.sk, on / Fotók: pillanatképek a parlament élő közvetítéséről