A felvidéki IV. Martosi Szabadegyetemen tragikus esemény történt, elhunyt Kovács Zsófia fesztiválozó. A fesztivál szervezői “A Martosi Szabadegyetem szervezői osztoznak a család gyászában, és kegyeleti okokból nem tartják elképzelhetőnek, hogy folytatódjon az idei fesztivál” – tájékoztattak közleményükben a fesztivál szervezői.

gomba

Martosi Szabadegyetem minden résztvevőjét, akinek érvényes megváltott jegye volt a hétvégére, díjmentesen varjuk a kedden kezdődő Gombaszögi Nyári Táborba – jelentették be a fesztivál szervezői.  Sajtóközlemény:

A Gombaszögi Tábor csapata mély megrendüléssel értesült a martosi történésekről. Ezúton szeretnénk kifejezni őszinte részvétünket Kovács Zsófia családjának, barátainak és a fesztivál szervezőinek!

Velük egyeztetve úgy döntöttünk, hogy a megszakított Martosi Szabadegyetem minden résztvevőjét, akinek érvényes megváltott jegye volt a hétvégére, díjmentesen varjuk a kedden kezdődő Gombaszögi Nyári Táborba.

A szlovákiai magyarok egyik legnagyobb nyári egyeteme és fesztiválja, a Gombaszögi Nyári Tábor idén is két előadói sátorral és további beszélgetéseknek teret adó programhelyszínekkel várja az érdeklődőket. Ahogy az elmúlt években, idén is a legfontosabb közéleti témákról beszélnek majd a tábor vendégei. Szó lesz a brexitről, a kis létszámú iskolák megmentéséről, de szóba kerül a titokzatos 5. fizikai kölcsönhatás is, amelyet debreceni kutatók fedeztek fel. A rendezvény több mint 250 programmal várja a fesztiválozókat.

Mint ismert, a IV. Martosi Szabadegyetemet a szervezők azért szakították félbe, mert szombat hajnalban egy fiatal lány életét veszte a táborban.

A Felvidék.ma hírportál egy korábbi interjú felelevenítésével is emlékezett Kovács Zsófiára.