(Videó is) Örömjáték és karneváli hangulat volt ma délután a felvidéki Dunaszerdahelyen. A futball bajnokság 19. fordulójában a hazai csapat könnyedén 5:0-ra verte a vendég sároseperjesieket (Prešov).

A félig kész stadionban 4500 néző foglalt helyet. Napfény, gólok, győzelem – minden együtt volt. Az első félidő még csak egy gólt hozott, ám a második felvonásban volt egy olyan 7 perces időintervallum, amikor háromszor rezgett meg a vendégek hálója.
Gólok: Erik Pačinda (9. és 72. perc), Pape Sarr (56.), Vida Kristopher András (65.), Pavol Šafranko (67). Néhány perccel a vége előtt bement a 6. is, ám a játékvezető nem adta meg, és nagy reklamálás emiatt érthetően nem is volt.

A mérkőzés után a hazaiak vezetőedzője, László Csaba lüszönetet mondott az ellenfélnek a sportszerű játékért, saját csapatánál a küzdelmet emelte ki, miután azok a vezetés birtokában sem álltak le. Miroslav Jantek sároseperjesi edző szerint egyértelmű mérkőzés volt, „az ellenfél megmutatta kvalitását”. – olvasható a DA honlapján (fcdac.sk)

A Dac a következő összeállításban játszott: Slávik – Živković, Šatka, Michalík, Ljubicić (C) – Davis – Vida (73.Černák), Pavol Šafranko, Pačinda, Sarr (76.Kontár) – Pambou (81.Mészáros). (on)


videó: yt-FC DAC 1904