A szlovák ellenzék egyik meghatározó alakjának, Igor Matovičnak a véleményét kommentálta Gubík László, a felvidéki Via Nova Ifjúsági csoport elnöke  a tegnapi MKP – Most-Hid tanácskozás követően.

Menyhárt József és Bugár Béla

Gubík Lászlóelőbb megosztotta Matovič fb-bejegyzését: „Ma az MKP nagyon jó döntést hozott. Áttekintéssel utasította el az együttműködést az idős emberek megrövidítőjével, a teleklopó Bugár Bélával.
Igen, lehet, hogy papíron most még gyengébbek, de az erkölcsi szennyel való egyezség az MKP-t az ő szintjükre süllyesztette volna….de így győztek. Ma erkölcsileg, és hamarosan papíron is győzedelmeskedni fognak. Bugár azt hiszi, hogy a választói éppen úgy eladták a saját lelkiismeretüket, mint ő maga. De nagyot téved. Az újjászületett MKP-nak nagy esélye van arra, hogy ismét jó választási lehetőséggé váljon a dél-szlovákiai demokratikus választók számára. Örülök ennek, és szívesen nyújtunk segítő kezet az MKP-nak.
MKP-s Hölgyek és Urak, legyetek üdvözölve a jó oldalon! Gratulálok.” (a fordítás a Körkép nélkül sohasem jöhetett volna létre)

Gubík a következő szavakkal toldotta ezt meg: Mondtam én, hogy Menyhárt lesz az, aki nyugdíjba kíséri Bélát. Na nem, mint ha ezzel a céllal lépett volna pályára. Ez csak a közösségért kifejtett munkája meg szellemi frissessége amolyan üdvös mellékterméke lesz, remélhetőleg nem is olyan sokára.
Csak úgy szépen, finoman, udvariasan…

Bugár Béla a tárgyaláson
Folyik a tanácskozás az MKP és a Most-Híd között
Menyhárt József és Bugár Béla a sajtótájékoztatón (a szerző felvétele)
Bugár Béla és a sajtó
Menyhárt József és Bugár Béla a sajtótájékoztatón

Fotók: O.N.