Rajtol a labdarúgó Fortuna Liga. A dunaszerdahelyi DAC szombat este, 20:30-kor Zólyombrézó csapatát fogadja a MOL-Arénában. Az idénynyitóval kapcsolatban ma sajtótájékoztatót tartott Világi Oszkár klubtulajdonos, Marco Rossi vezetőedző, Marin Ljubičić csapatkapitány, Jan Van Daele sportigazgató és Németh Krisztián, az ifjúsági akadémia vezetője.

arco Rossi és Világi Oszkár a mai sajtótájékoztatón (Fotó: Oriskó Norbert)

Világi Oszkár elmondta, október 22-én a Trencsén ellen már 10 300 nézős lesz a stadion, a negyedik lelátó pedig tavasszal készül el. Folyamatos az akadémia fejlesztése is, már hat futballpálya épült meg. Eddig 1200 bérletese van a DAC-nak, ez a szám is minden bizonnyal növekedni fog. A klubtulajdonos úgy gondolja, állta a DAC infrastrukturális fejlesztésére tett korábbi ígéreteit.

Marco Rossi angolul tájékoztatta a sajtót, szavait a sajtótájékoztatót vezető Nagy Krisztián fordította. A Dunaszerdahelyen tapasztaltakkal kapcsolatban megelégedéssel nyilatkozott, elmondta, céljaik eléréséhez még legalább három játékost kell leigazolniuk.

Jan Van Daele sportigazgató a játékos-mozgásokról szólt. A DAC-ot az alapszakasz után az első hatba várja. Érkezők: Patrik Macej (Michalovce), Kristián Koštrna (Blagoevgrad), Lukáš Čmelík (Žilina), Špiriak, Bajić, Domonkos, Divković, Moďoroši (DAC U19), távozók: Ľubomír Michalík, Pape Macou Sarr, Darko Tofiloski, Zsolt Németh, Róbert Polievka, Peter Štepanovský, Jakub Brašeň, Vojtech Milošovič, Roland Černák (szerződésük lejárta után).

Marin Ljubičič csapatkapitány szerint kitűnő hangulat uralkodik a csapatban, nagyon várják a nyitómérkőzést. Németh Krisztián az utánpótlás fontosságára hívta fel a figyelmet, a DAC akadémiáján mintegy 30 edző dolgozik.

Forrás: on/Felvidék.ma