Negyvenhat termékcsoportban ötvennégy cég hatvannégy terméke, szolgáltatása kapta meg az idén a Magyar Termék Nagydíj pályázat elismeréseit. A díjakat, különdíjakat 2017. szeptember 5-én, kedden adták át Budapesten az Országházban, a Magyar Gazdaság Ünnepén. 

Bárdos Gyula Potápi Árpád Jánostól vette át az elismerést (Fotó: Neszméri Tünde/Felvidék.ma)

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, a húsz évvel ezelőtt civil kezdeményezésre indított Magyar Termék Nagydíj pályázat az ország rangos minősítő rendszerévé vált, amely segíti nemzetközi szinten is a versenyképes magyar termékek, szolgáltatások előállítását.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány nemzetpolitikája a szülőföldön boldogulás felé fordult. Példaként említette, hogy egyebek között szakképző intézmények fejlesztésével, a külhoni vállalkozások támogatásával biztosítják a fiatalok helyben maradását. Ezt a célt szolgálják azok a több éve, sokszor évtizede  a határokon túli magyarság önazonosságának megőrzésén fáradozó civil szervezetek is. Két éve már ezek is nevezhetők a pályázatra.

Magyar Termék Nagydíj  Kárpát-medencéért Nívódíjban részesült az idén a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség – Csemadok is. A díjat a Szövetség elnöke, Bárdos Gyula vette át a Parlament Felsőházában.

-gj-