Juncker (Fotó: AFP, forrás: Felvidék.ma)

Magyarország elbukott egy pert, mert nem hajlandó teljesíteni a németek akaratát…

Ipoly mente, 1989. szeptember 6.

A határ menti kis zsákfaluban dúl a szocializmus és a vénasszonyok nyara. Mivel az egykori határ az anyaország felé zárva, itt ér véget a Husák-féle proletárdiktatúra élettere, a közúton nincs forgalom, ezért délutánonként átalakul gyermekjátszótérré, repül a tollaslabda az égig, aki a telefondrót fölött át tudja ütni, az már nagyon profi.

Befut a hármas vonat Losoncról, hazatérnek a gyári munkások a városból, de a napi rutint megtörik egy idegen család tétova lépései a falu utcáján. Kik lehetnek, vetődik fel sokakban a kérdés, de gyanítják, hogy igen, ők azok, a menekültek. Este a Magyar Televízió már beszámolt a keletnémet menekültáradatról, hiszen már megtörtént a páneurópai piknik is…

Néhány pillanat múlva azonban a csehszlovák határőrség terepjárója veri fel a falu csendjét és porát, tipikus komcsi akciófilmbe illően fékezve elállja a család útját, kiugrik belőle két határőr és betuszkolja a fiatal, négytagú családot a kocsiba, a két kisgyermek sírásától kísérve. A kocsi megfordul és máris teljesítve a parancs, a veszélyes keletnémet családot meggátolták abban, hogy átszökjön Csehszlovákiából Magyarországra, ahol szállást, ételt és reményt kaptak volna, hogy egy új életet kezdjenek.

A tollaslabda tompán puffan a foltozott aszfalton, az ütő feljajdul a marok szorításától, de egyben meggátolja, hogy a kéz ökölbe szoruljon. Az utca népének szíve hevesebben dobog, senkinek sincs kedve a további játékra, amikor azt érzik, hogy az ő életükkel is mások játszanak…

Este mindenki a pesti híradót nézi és csodálja Magyarországot bátor tettéért. Megelőzte a történelmi folyamatot és megmentett több tízezer németet.

Luxemburg, 2017. szeptember 6.

Az Európai Bíróság elutasította a migránsok tagállamok közötti elosztását szolgáló uniós mechanizmus ellen benyújtott magyar és szlovák keresetet, ismertette szerdai ítéletét a luxembourgi székhelyű bírói testület. Magyarország elbukott egy pert, mert nem hajlandó teljesíteni a németek akaratát, befogadni olyanokat, akik aztán teherautóval eltapossák a gyermekét.

Kit érdekel már, mi történt 1989-ben az Ipoly mentén, vagy Budapesten, vagy az osztrák-magyar határon!

Isten óvja Magyarországot!
Isten óvja Juncker urat! Tőlünk, magyaroktól!

Forrás: Papp Sándor, Felvidék.ma