Eredményes hétvégét tudhat maga mögött a Dunaszerdahely, sikeresen zárták a szlovák bajnokság 10. fordulóját is. Idegenben, Nagymihályban nyertek, ráadásul az előnyt a 10. percben az ellenfél szerezte meg. Innen sikerült fordítani. Az első félidő végén Pačinda (Erik), a második félidő 71. percében Davis (Eric) volt eredményes, így két találattal hozták el a három nagyon fontos pontot Nagymihályból.

A két góllövő – Erik Pačinda és Eric Javier Davis Grajales

A zsinórban nyert három mérkőzés – Aranyosmarót, Szenice, Nagymihály – meghozta az eredményt, a Fortuna liga előkelő harmadik helyére hozta fel a DAC csapatát. Ezen a hétvégén, szombaton Nagyszombat vendége lesz a dunaszerdahelyi csapat, ahol szintén nagy összecsapás várható, hiszen a Nyitra vereségei miatt a tabella vezetését átvették a nagyszombatiak.

A tájékoztatás szerint 130 sárga-kék drukker szurkolt a csapatnak a kilátogató 2100 nézőből. S hogy honnan érkeztek a szurkolók? A dunaszerdahelyiek mellett a bodrogközi és az Ung-vidéki régió összefogásával, szervezett kisbuszokkal indultak útnak többek között Nagykaposról, Nagyszelmencről, Csicserből, hogy részesei legyenek a sárga-kék álomnak és bizonyítsák: „Egy vérből valók vagyunk!”

Marco Rossi, a DAC vezetőedzője a mérkőzés értékelésekor kihangsúlyozta, milyen fontos volt a magyar szurkolók jelenléte:„Megérdemelten nyertünk, a szurkolóink pedig ilyen messzire is nagyon szép számban elkísértek bennünket, és most is 90 percen keresztül szurkoltak. Köszönet illeti őket.”

(Fcdac.sk/Facebook/Felvidék.ma)