Az ország keleti végébe látogatott a DAC. A Slovnaft Kupa 5. fordulójában a 4. ligában szereplő Mecenzéf fogadta otthonában a csallóközi gárdát, immár a harmadik Fortuna ligás csapatot. A teltházas mérkőzésen a szerdahelyieknek sikerült győzelmet aratniuk, így megszakították a mecenzéfi csapat menetelését.

Fotó: Hideghéty/Felvidék.ma

A sárga-kékek az első perctől dominánsabbak voltak a pályán és a 33. percben Ljubicic által meg is szerezték a vezetést, amit alig két perccel később egy újabb Ljubicic gól – ezúttal fejes – növelt 0:2-re. Lehetett látni, hogy a vendégek jól felkészültek a hazai csapat játékából.

A térfélcsere után onnan folytatódott a mérkőzés, ahol az első félidő végét jelentő sípszó után abbamaradt. A DAC dominanciája érezhető volt, a 72. percben Vida Živkovič beadását küldte a hálóba, a 75. percben a Pačindát váltó Mervó volt eredményes. A hazaiak a végsőkig próbálkoztak, míg végül a 87. percben Ribár a tizenhatosról megeresztett lövéséből megszerezték a szépítő góljukat – 1:4. A 91. percben a második félidő elején Malecet váltó Divković állította be a végeredményt – 1:5.

A Slovnaft Kupa negyeddöntőjére tavasszal kerül sor. A DAC csapata mostantól a Fortuna liga őszi mérkőzéseire koncentrálhat. Ez a mai eredmény a szombati, Trencsén elleni hazai mérkőzésre nagy önbizalmat adhat a csapatnak.

HA/Felvidék.ma