Emberi jogok ide, ENSZ határozat oda, de a szabad katalán választások eredményeit megtorló spanyol önkényuralmi intézkedések kapcsán mélységes mélyen hallgat az Európai Unió vezérkara, amely máskor még köztörvényes bűnözőket is a védelmébe tud venni, ha azok bevándorlók vagy valamilyen más népcsoporthoz tartoznak. És hallgatnak azok a magukat jogvédőnek hirdető civil szervezetek is, amelyek egyéb esetben oly vehemensen tudnak ricsajozni, rendbontást szervezni, nem kis pénzekből megélhetési tüntetőket felbérelni, kezükbe nyomva egy aktuális hőbörgésre biztató és mindig első osztályúan kinyomtatott transzparenst. Pedig hát ők nevezik magukat az emberi jogok egyedül hiteles védelmezőinek, amikor például elkorcsosult nemi identitást vagy kóbor kutyákat akarnak reklámozni. Jogosnak és igazságosnak nevezik a háború veszteseinek feldarabolását, megbüntetését, és a kis népek önrendelkezésének nevezik azt, hogy a nagybankok gazdasági és befektetési óhajai szerint rajzoltak határokat anélkül, hogy bármikor is megkérdezték volna az ott élőket arról, hogy egyetértenek-e vele, és hová akarnak tartozni. Ám most, amikor valahol az önrendelkezési jogra alapozott népszavazással egy terület őslakos népének többsége önállósulni akar, akkor azt mondják, hogy belügy, oldják meg a spanyolok, mert a katalánok szeparatisták. És ugyanilyen alapon ítélkeznek az Krím-félsziget orosz többségének döntése fölött is, és román belügynek tartják, amikor az egykor színmagyar, de most is jócskán magyar többségű Székelyföld autonómiája szóba kerül. És ha a román, az ukrán vagy spanyol alkotmány nem tartalmaz olyan kitételt, hogy a területén élő bármely népcsoportnak is joga lenne önrendelkezni, akkor ezek a követelések alkotmányellenesek, és bűncselekménynek számítanak.

Ezek szerint kétféle önrendelkezés van: egyik az, amikor egy felbérelt szűk csoport kikiáltja a függetlenséget, és lekötelezi magát a világ hadigépezetének felét működtető amerikai érdekeknek, és ilyenkor akár az egész antant haderőt vagy más esetben harci repülőgépeket is bevetnek az úgymond „szabadságjogok” védelmében. És nem kis pénzügyi háttérrel narancssárga ködbe vagy éppen szivárványos giccsbe öltöztetik az utcákat. A másik eset a népszavazás többségi eredménye, de ha ezt a napnyugati liberális diktatúrák szerint nem kell figyelembe venni, akkor a többségi állam rendőrségére és hadseregére bízzák a „demokratikus” rend fenntartását. Bármi áron, bármi eszközzel. És ekkor nincs mediális hisztériázás, nincsenek nemzetközi kampányok, csak félholtra vert vert őslakosok, akikkel elhitették egykor, hogy élhetnek emberi alapjogaikkal.

Ezek után már csak az a kérdés, hogy mi a fenének kell a diákokkal tanítani a görög demokrácia, a római jog és a keresztény erkölcs alapjait, minek itt beszélni az emberi jogok egyetemes nyilatkozatáról, minek fenntartani az Egyesült Nemzetek Szövetségét, ha mindezt a pénzügyi és katonai világhatalom, és az általuk létrehozott Európai Unió bármikor lenullázhatja???!!!!

Mihályi Molnár László