Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita találkozása Menyhárt József MKP-elnökkel a mai alsóbodoki Esterházy-megemlékezésen (fotó: mkp.sk)

Az alsóbodoki (Felvidék) Esterházy János Zarándokközpontba látogatott ma Áder János, Magyarország köztársasági elnöke és felesége, Herczeg Anita, hogy tiszteletüket fejezzék ki a felvidéki mártír gróf nyughelyénél.

Az Esterházy János Szülőföldjéért Egyesület és a Pázmaneum Társulás szervezte rendezvény kultúrműsorát az elnöki pár mellet – többek között –Pető Tibor, Magyarország nagykövete, Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártja elnöke és Bárdos Gyula Csemadok-elnök is megtekintették. Áder János beszédében felidézte Esterházy emberi nagyságát és hagyatékát.

Az elnöki pár megtekintette az Esterházy János emlékmúzeumot is. Koszorúzással tisztelegtek Esterházy János életműve előtt. A Szent Kereszt Felmagasztalása kápolnában imával folytatódott a program.

Paulisz Boldizsár, az Esterházy János Szülőföldjéért Egyesület vezetője tavaly alsóbodoki telkén építtetett méltó nyughelyet Esterházy János grófnak. A hely azóta zarándokközponttá vált. (on)

Forrás: mkp.sk