Illusztrációs felvétel (pixabay-fotó)

Kiváló koreográfus az élet – gondoltam. Magam sem tudtam volna jobban megszervezni a DAC, a Forma 1 és a választások időpontjait. Gondoltam, háromtól éjfélig tartó szurkolásban lesz részem.

Hogyisne! 15 óra 20 perckor kezd a DAC Trencsénben, 17 óra 10 perckor rajtol a bahreini Forma 1-futam, este 7-től pedig jönnek a választási eredmények. Nincs egy percnyi szünet sem. Ebéd után beraktam a hűtőbe 6 üveg sört.

Remekül kezdődött a dolog. Az első sört már a 12. percben felbontottam, mikor megszerezte a vezetést a DAC. A másik üveget is kiváló hangulatban fogyasztottam el a meccs második félidejében, minden okom megvolt rá, hiszen a dunaszerdahelyiek  3:1-re győztek. Bravó! Miután lefújták a meccset, átkapcsoltam az M4-re, ahol épp elkezdődött a felvezető kört. A rajt után kinyitottam a harmadik üveg sört, úgy gondoltam, egy jó versenyt látok majd. Ez úgy-ahogy be is jött. Az utolsó öt körben elfogyott a negyedik üveg sör is. Hét órakor még mentek az interjúk a verseny dobogósaival, de átkapcsoltam a politikára, hiszen véget ért a magyarországi választás, jönnek az exit pool-eredmények, a különböző feldolgozottság szerinti eredmények, a megmérettetésre kerülő pártok képviselőinek nyilatkozataival fűszerezve. A részvételi adatok alapján arra számítottam, hogy legalább annyira izgalmas meccsen győz majd a Fidesz, ahogy azt tette a DAC és a Ferrari.

Helyette hosszú órákon át állt minden az elhúzódott szavazás miatt. Kapcsolgattam egyik tévécsatornáról a másikra, mindenhol csak választási részvételi adatokat elemezték. Négy és nyolc éve is hasonló volt a helyzet, nem hiszem, hogy azok tapasztalatai alapján ne lehetett volna felkészülni a választások időben való lebonyolítására. Erre nincs elfogadható magyarázat. Amikor pedig mintegy háromórányi üresjárat után jött Semjén Zsolt rövid tájékoztatója, már egyértelmű volt, eldőlt a meccs, Orbán Viktor –  keresztnevéhez hűen – a szó szoros értelmében is Győző marad. Negyedszer, és háromszor sorozatban! Halkan a kritikusainak: Tessék utána csinálni! Az Európai Unióban egyedülálló eredmény, hogy valaki nyolc évi kormányzás után ekkora bizalmat kapjon a választópolgároktól.  Győzelem, … de jó lett volna ezt azért szurkolóként is végigizgulni!

Későre járt, a maradék két sört visszaraktam a hűtőbe. Erre pezsgő kell… Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Oriskó Norbert, Felvidék.ma