Akkor is csak DAC! a játékosok és a közönség köszöntik egymást a mérkőzés után

Dunaszerdahely – ha győz a csapat, élteti a közönség. Ha veszít – akkor is. Nem akármi ez, hiszen még az ún. topligákban is láthatjuk, hogy 10 perccel a mérkőzés vége előtt elindul haza a közönség, ha a csapat vesztésre áll.

A mai meccsen a Nélküledet két felvidéki „nagyágyú” rocker, Kovács Koppány és Vadkerti Imre énekelték

Nem így Dunaszerdahelyen, ahol ma a Trencsénnek sikerült begyűjtenie a három pontot – igaz, a játékvezető sípja gyakran néma maradt, amikor inkább szólhatott volna… Ám a 3 trencséni gólra egyet sem tudott válaszolni a DAC. A vendégek kapusa remek napot fogott ki, ha verve volt, a kapufa segített neki. A kilencezer néző és a ragyogó napsütés valóban ünnepi hangulatot keltett a MOL Arénában (egyébként is búcsú van). A csapat igyekezett, és ezt értékelték.

Egy a kihasználatlan DAC-helyzetek közül…

Pedig nagy volt a tét a Fortuna-liga finisében, hiszen a DAC-nak esélye van, hogy évtizedek után ismét kijusson a nemzetközi porondra.”Európáért, Európáért, harcoljatok Európáért!” – zúgott is a B-közép. De van, amikor semmi sem jön össze. Kalmár már az 5. percben veszélyeztette a trencséni kapust, Bayo fejese a kezébe pattant, a félidő hajrájában Kalmár a felső lécet találta el. A második félidőben is volt helyzet jócskán. A szögletarányt ugyan 11:6-ra megnyertük, ám a meccset 0:3-ra a trencséniek.

A DAC a következő összeállításban játszott: Macej – Záhumenský (46. Herc), Šatka, Huk – Davis, Simon (79. Mervó), Ljubičić, Zsivkovics, Kalmár – Vida (59. Divković), Bayo

Marco Rossi: Ebben a helyzetben azonban előre tekintünk, mint arra a vizes pohárra, amely nem félig üres, hanem félig tele van.

Marco Rossi szerint: „Nehéz kommentálni egy 3:0-ás vereséggel záródott mérkőzést. Ráadásul másodszor kaptunk ki hazai pályán mai ellenfelünktől. Mind csalódottak és szomorúak vagyunk. Az első félidőben Bayo hagyott ki egy hatalmas helyzetet. Csináltunk pár hibát, és ha egész nap játszottunk volna, akkor sem biztos, hogy betalálunk. A Trencsénnek technikailag jól képzett játékosai vannak, gyorsak, Šemrinec pedig több alkalommal remekül védett. Ebben a helyzetben azonban előre tekintünk, mint arra a vizes pohárra, amely nem félig üres, hanem félig tele van.” (fcdac.sk)

Legközelebb a DAC Nagyszombatra (május 5., 17 óra) utazik, majd 12-én jön a Slovan elleni hazai derbi. A DAC három fordulóval a vége előtt a második a szlovákiai labdarúgó-bajnokságban.

Kép és szöveg: O.N.-Sz.M. – Tények.sk