Marco Rossi – még dunaszerdahelyi szerelésben (Oriskó Norbert felvétele)

Marco Rossi, az magyar labdarúgó-válogatott  újonnan kinevezett szövetségi kapitánya közösségi oldalán örömmel nyilatkozott az előtte álló feladatról:

„Itt lesz az ideje, hogy részletesebben beszéljek a döntésemről, hogy megköszönhessem a DAC klubnak és a szurkolóknak az itt töltött gyönyörű évet. Nagyszerű pillanatokat éltem át, és szomorúsággal tölt el az elválás, hiszen nem szánhattam annyi időt a csapatnak, amennyit megérdemeltek volna.

Erre is sor kerül majd. Most ideje a jövőbe tekinteni és lépni. Ez a nap életem egyik legszebb napja. Hivatalosan is a magyar válogatott szövetségi kapitánya vagyok. Nagyon nehéz kifejezni azt az örömet és büszkeséget, amit ez a kinevezés jelent nekem. Büszke vagyok, hogy az egykori Aranycsapat kispadján ülhetek. Büszke vagyok, hogy azt az országot képviselhetem, amely befogadott és jobban becsült, mint amennyire hitem szerint megérdemeltem volna. Magyarország fontos oldalakat ír futballtörténelme könyvébe, és én roppant hálás vagyok a szövetségnek, hogy nekem szavazott bizalmat.

Bízom benne, hogy vissza tudok majd adni abból a lelkesedésből, amit most magamba szívtam. Remélem, jó választásnak bizonyulok majd Magyarország számára. Tudom, nehéz feladat áll előttem, nagy tisztelettel és alázattal vágok bele. Senki nem ígéri, hogy minden meccset megnyerünk majd, őrültség lenne ilyesmit kijelenteni. Teljes szívemből tisztelem ezt az országot, hát szeretnék őszinte lenni: profizmust, szenvedélyt, szeretetet és rengeteg munkát ígérhetek, amelynek eredményeként jönnek majd a gólok is. Ez biztos.

A múlt évben azt mondtam /picit viccelődve/, ha valaha visszatérek Magyarországra, megígérem, hogy megtanulok magyarul. Hát, úgy tűnik, nincs kifogás…

Köszönöm Magyarország, otthonom. Hajrá magyarok!