Egy a zászlónk! A DAC-szurkolók között jól érzik magukat a fradisták is. Sőt, sokan mindkét csapatnak drukkolnak.

A futball ünnepe volt a dunaszerdahelyi MOL Arénában szombat este megrendezett DAC-Ferencváros felkészülési labdarúgó mérkőzés.

A helyszínen 8400, az interneten pedig további 4000 néző követte figyelemmel Magyarország legnépszerűbb csapatának dunaszerdahelyi vendégjátékát. Vendégjáték? „Itthon vagyunk” – zúgta olykor a ferencvárosi B-közép is, a DAC-szurkolóknál pedig a sárga-kékek biztatása mellett a „Hajrá Ferencváros!” is felcsendült. Egymás mellett láthattunk DAC-os és fradista zászlókat. A DAC-szurkolók koreográfiájába pedig egy hatalmas magyar zászló föl-alá utaztatása is bekerült.

Egy jellegzetes és megható mozdulata a meccsnek. A fradista Böde Dániel küzd, elcsúszik, majd a DAC edzőjével „pacsizik”!

Mindkét csapat számára komoly felkészülési tétje is volt a mérkőzésnek, hiszen másfél hét múlva, július 12-én a DAC a grúz Dinamo Tbiliszi, az FTC pedig az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen akar eredményesen szerepelni az Európa Ligában.

Nem mindennapi helyzetben találhatta magát Marco Rossi, aki amellett, hogy egyelőre még a DAC edzője, már a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya is. Tehát egyrészt győzelemre akarta vezetni a dunaszerdahelyiket, másrészt a zöld-fehéreknél akár a jövő magyar válogatottjába is tarthatott egyfajta játékos-megfigyelőt. Akárcsak négy nappal korábban, hiszen június 26-án a magyar bajnok Videotonnal játszott Ausztriában előkészületi mérkőzést a DAC (az a találkozó 1:1-es döntetlennel zárult).

Ha gól, akkor Erik Pačinda. A DAC-játékosa a mérkőzés előtt átvehette a „Tavasz legjobbja” kitüntetést is.

Dunaszerdahelyen egy jó iramú mérkőzésen Erik Pačindának az 57. percben elért remekbe szabott góljával 1:0-ra legyőzte a DAC a Ferencvárost. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón  Marco Rossi kiemelte, hogy játékosai maximális profizmussal és lojalitással teljesítették a feladat, és ezért nagyon hálás nekik – akárcsak a szurkolóknak is. Arra a kérdésre, hogy szövetségi kapitányként figyelte-e a Ferencváros játékosainak teljesítményét, Rossi elmondta, egyszerre egy dologra tud összpontosítani, és ez most a DAC volt, és szeretné majd utódjának a lehető legjobb állapotban átadni a csapatot. Thomas Doll, a Ferencvárosiak edző szerint is jó meccs volt Dunaszerdahelyen, egyben lehetőség arra is, hogy az új játékosok jobban beilleszkedjenek a csapatba.

Dunaszerdahely – ahol öröm a foci

A DAC összeállítása: Macej – Huk, Šatka, Záhumenský – Koštrna (79. Špiriak), Ljubičić (64. Domonkos), Herc, Šimčák (58. Kone) – Vida (72. Tretyakov) – Pačinda (58. Divković), Bayo (79. Almási). Edző: Marco Rossi.

A Ferencváros kerete: Dibusz – Lovrencsics G. (46. Csernik,), Frimpong (46. Takács Zs.), Blazic, Leandro – Gorriaran (46. Rodriguez), Spirovski (66. Rui Pedro) – Varga R. (66. Finnbogason), Sigér (57. Latif Abdul), Bőle – Böde (66. Kundrák). Edző: Thomas Doll.

Szabó Mária, Oriskó Norbert

További képek fb-oldalunkon, itt