A Dunaszerdahely melletti Diósförgepatonyon, a Slovakia Ringen egyszerre zajlott a túraautó-világkupa és a kamion Európa-bajnokság aktuális hétvégéje.

Kiss Norbert 2017 után idén is futamgyőztes Szlovákiában (Fotó: Hideghéthy/Felvidék.ma)
A kétszeres Európa-bajnok, a magyar Kiss Norbert megnyerte a vasárnapi zárófutamot a gyorsasági kamion Eb szlovákiai versenyhétvégéjén

A Tankpool24-Mercedes pilótája – saját honlapjának beszámolója szerint – szombaton mindkét futamon negyedik lett a Slovakia Ringen. A vasárnapi első futamot is negyedikként zárta, de sebességtúllépés miatt időbüntetést kapott, így hatodik lett, majd a hétvége utolsó versenyét megnyerte.

Kiss Norbert összesen 33 pontot szerzett, így 121 ponttal a harmadik helyen áll az idény negyedik versenyhétvégéje után.

A következő állomásnak a csehországi Most ad otthont szeptember 1-jén és 2-án, majd a belgiumi Zolder és a franciaországi Le Mans következik, a szezonzáró hétvégére pedig a spanyolországi Jaramában kerül sor október elején.

Magyar szempontból káprázatosan sikerült ez a hétvége Szlovákiában: előbb a Zengő Motorsport versenyzője, Nagy Norbert állhatott dobogóra szombaton, miután második lett a túraautó-világkupa fordított rajtrácsos szombati versenyén. Azután vasárnap délben Michelisz Norbert foglalta el a dobogó legfelső fokát, hiszen megnyerte a WTCR főfutamát, majd Kiss Norbert is első helynek örülhetett a kamion Eb negyedik versenyén.

Michelisz Norbert győzött a túraautó-világkupa (WTCR) szlovákiai versenyhétvégéjének főfutamán vasárnap

A versenyző honlapjának beszámolója szerint a Hyundai csapat magyar pilótája az idei szezonban harmadszor foglalta el a pole pozíciót, amelyet az első két alkalommal (mindkétszer a Hungaroringen) nem tudott győzelemre váltani.

A tavaly vb-ezüstérmes Michelisz a Slovakia Ringen azonban magabiztos rajt-cél diadalt aratott, és a főfutam megnyerésével 30 pontot gyűjtött a korábban megszerzett időmérős öt és második futamos hat pontja mellé.

Az összesen szerzett 41 pontjával a szezonbeli második legerősebb hétvégéjét zárta, ennél többet csak a Hungaroringen ért el (53). Ezzel Michelisz 176 pontnál tart, és visszaugrott a harmadik helyre összetettben, a lemaradása 26 pont az éllovas olasz Gabriele Tarquini mögött.

(mti/Felvidék.ma)