A két gólszerző. Fotó: Felvidék.ma archív/ Hideghéthy

A Fortuna liga 2018/19 őszi idényének első körében a DAC a Zólyombrézóval (Podbrezová) mérte össze erejét. A Marco Rossival elért két sikeres Európa-liga mérkőzés jó formáját Hyballa edzővel is folytatni tudták. Így a szlovák bajnokságban a „Vasgyáriak” idegenbeli legyőzésével rajtoltak.

Elstartolt ezen a hétvégén a szlovák bajnokság. A Fortuna liga 2018/19 őszi idényében tizenkét csapat méri össze erejét. A sikeres EL- selejtező után a dunaszerdahelyiek az első mérkőzésüket idegenben Zólyombrézón játszották, pontosan úgy és ugyanazon a napon, mint ahogy tavaly is tették. Azonban nemcsak az idény az új a sárga-kékeknek, hanem az edző is, hiszen Peter Hyballának és stábjának ez volt az első mérkőzése a csallóközi csapattal.

A hazaiak aktívabban kezdték a mérkőzést, akik a 7. percben megszerezhették volna a vezetést Mikuš fejeséből, de Macej remekül hárított. A DAC játékosait felrázta a hazaiak helyzete és magasabb fordulatszámra kapcsoltak. Vida Krisztofer, Bayo és Pačinda támadóhármas ért fel az ellenfél kapujáig, de egészen a 30. percig nem sikerült helyzeteiket góllá váltani, amikor Vida beadásából Bayo fejesét még hárította Kuciak, viszont a kipattanó Pačinda elé került, aki nem hibázott: megszerezte a sárga-kékek vezető gólját.

Az első félidő hátralévő perceiben a DAC volt a kezdeményezőbb. Šatka és Bayo összjátékából akár újabb találatot is szerezhettek volna. A DAC vezetéssel zárta az első félidőt. Szurkolóik, akik most is nagy számban kísérték el kedvenceiket, lelkesen buzdították és hajtották csapatukat a jó eredmény felé.

A második félidőt letámadással kezdték a Vasgyáriak. Az 50. percben egy szabadrúgást használtak ki sikeresen. Fejeléssel egyenlített Mikuš. A sárga-kékeket mintegy 300 szurkoló biztatta – remélve, hogy az eddigiekhez hasonlóan egy nagy hajrával megszerzik a vezetést. Zúgott a „mindet bele”! Az utolsó tíz percben mindkét csapatnak voltak helyzetei. A DAC háromszor-négyszer lőtt Kuciak kapujára, fejjel is, kapásból is, de a vasgyári kapus mindent hárított. A 87.percben a DAC emberelőnybe került. Nem is maradt büntetlenül az ellenfél könnyelműsége. Koštrna beadására középen pontosan érkezett Vida Kristophfer és védhetetlenül lőtte a labdát Kuciak hálójába.

A DAC az előző két mérkőzéséhez híven nagyon erős utolsó húsz percet teljesített a pályán. A szurkolóik idegenben is teljes szívű támogatást adtak számukra az utolsó percig. Az eredmény nem is maradt el, elhozták a megérdemelt három pontot.

A következő mérkőzés július 25-én, csütörtökön a MOL Arénában vár rájuk a Dinamo Minszk ellen, az EL- selejtező második körének első mérkőzésén.

Játékoskeret

Podbrezová: Martin Kuciak, Marek Kristián Bartoš, Daniel Magda, Ján Krivák, Matúš Turňa, Endy Opoku Bernadina, Michal Breznaník, Martin Baran, Dávid Leško, Michal Obročník, Matúš Mikuš
FC DAC: Patrik Macej, Eric Javier Davis Grajales, Kristián Koštrna, Tomáš Huk, Ľubomír Šatka, Vida Kristopher András, Vida Máté, Christián Herc, Erik Pačinda, Maksym Tretyakov, Vakoun Issouf Bayo

Forrás: Hideghéty Andrea, Felvidék.ma