A DAC-nak két forduló jutott az Európa-ligából / Fotó: Hideghéthy/Felvidék.ma

A Vidi még tegnap bebiztosította továbbjutását a Bajnokok-ligájának második selejtezőköréből (a bolgár bajnok ellen, és a svéd Malmö ellen folytatja), ma az Európa-ligában búcsúzott a Honvéd és a DAC is. Az Újpest a visszavágó is kikapott a Sevillától, ám a lilák – Zsótér révén – egy szépségdíjas gólt lőttek a spanyol sztárcsapatnak.

Az Európa-liga második selejtezőkörének visszavágóján Minszkben lépett pályára a DAC. A sárga-kékeknek a Dunaszerdahelyen összeszedett hátrányt nem sikerült lefaragni, sőt a mérkőzésen négy gólt kaptak egy ellenében. Így a harmadik körbe nem jutottak tovább.

A mérkőzés elején a dunaszerdahelyi csapat nem volt alárendelt helyzetben. Erőszakosan küzdöttek, viszont többször szabálytalanul sikerült az ellenfelet megállítaniuk, ezért az első félidőben már négy sárga lapot szedtek össze. Bayo megsérült, le kellett cserélni. Majd Hyballa a kezdő Kone helyére állította Šatka-t. A támadásokat azonban nem tudták visszaverni, az első félidőben két gólt kaptak.

A második félidő sem kezdődött jól, büntetőrúgásból a harmadik gólt is belőtték a fehéroroszok Macej kapujába. A sorozatot folytatták a hazaiak és a negyedik gólt is bekapta a DAC. Ám a 73. percben a Herc által vezetett támadásból Vida Kristopher szépített. Az utolsó tíz percben több helyzete is volt a DAC-nak, de ezek nem igazán voltak veszélyesek.

Ezzel az európai porondon való szereplés véget ért a dunaszerdahelyi csapat számára. A szlovák bajnokságban jól rajtoltak, a második helyről várják a Nyitrán való folytatást augusztus 5-én, vasárnap.

Összeállítások:

FC DAC: Macej – Davis, Kone (18. Šatka), Huk, Koštrna (78. Špiriak) – Herc, Ljubičić, Kalmár – Vida K., Bayo (41. Divković), Vida M.
FC Dinamo Minszk: Gorbunov – Rodrigues, Shvetsov, Galović, Begunov – Korzun, Yahaya, Shitov, Nikolić (70. Trebotić), Khvaschinski (57. Gurenko) – Ivanov (61. Makas)

Forrás: Felvidék. ma


A Honvéd 2:0-ra kikapott a luxemburgi Progres Niederkorn ellen, kevés volt a budapesti egygólos előny.