A mai napon terepszemlét tartottunk a féli polgármester (Pomichal István – szerk. megj.) kollégával. A feketén elindítani szándékozott sóderkitermelés mellett (talán útépítési szándékkal) körülbelül 500 méter hosszan ismeretlen építési és egyéb hulladékot helyeztek el Pozsonyhidas, Fél és Csallóközcsütörtök kataszterét érintve. Megtettük a szükséges lépéseket, remélhetőleg elértük, hogy holnapra eltüntessék a szemetet!
További szavak helyett javaslom megtekinteni az alábbi videót! Egy megosztással segítse Csallóköz védelmét! – fogalmazott fb-közösségi oldalán Őry Péter, Csallóközcsütörtök polgármestere.

Sóderbányászat és a Csallóköz védelme a valóságban! (ťažba štrku a ochrana Žitného ostrova v skutočnosti)A mai napon terepszemlét tartottunk a féli polgármester kollégával. A feketén elindítani szándékozott sóderkitermelés mellett (talán útépítési szándékkal) körülbelül 500 méter hosszan ismeretlen építési és egyéb hulladékot helyeztek el Pozsonyhidas, Fél és Csallóközcsütörtök kataszterét érintve. Megtettük a szükséges lépéseket, remélhetőleg elértük, hogy holnapra eltüntessék a szemetet! További szavak helyett javaslom megtekinteni az alábbi videót! Egy megosztással segítse Csallóköz védelmét!Dnes sme vykonali miestnu obhliadku na mieste možnej ťažby štrku bez potrebných povolení s kolegom z Tomášova. Zistili sme, že na mieste v dĺžke 500 metrov je navezený neznámi stavebný a iný odpad. Podnikli sme potrebné kroky, dúfam, že do zajtra odpad bude odstránený!

Uverejnil používateľ Őry Péter Štvrtok 9. august 2018