A Fortuna-liga 7. fordulójában is megőrizte veretlenségét a DAC. Sőt, a dunaszerdahelyi MOL-Arénában, szakadó esőben 5:0-ra verte az újon Szered csapatát.

Micsoda mámor!

Szinte az egész meccsen szakadt az eső, a labdaérintéseket víztocsogás kísérte. Megmutatkozott egyértelműen, melyik a technikásabb csapat. A zápor ellenére igazi fieszta volt a mérkőzés.

Tocsogott a labda, és a fucicsukák is

A DAC-fölény a 13. percben érett góllá. Kalmárnak visszaadott labdáját Vida Kristopher néhány méterről értékesítette. Majd jött a duplázás a 23. percben. Az első félidő mindhárom negyedórája meghozta a gólt, Hulk jóvoltából jött a harmadik, azt azonban a játékvezető végül öngólként könyvelte el.

Kalmár Zsolt gólja

A második félidő 40 perce szakadó záporban folytatódott, a DAC ott folytatta, ahol abbahagyta, a szerediek alig merészkedtek a DAC 16-osa elé. Az 58. percben Kalmár Zsolti bombája örvendeztette meg a sárga-kék szurkolókat. Majd Hyballa edző megmutatta, jó érzéke van a cseréhez. A néhány perce pályán lévő ukrán Tretyakov a 87. percben beállította a végeredményt. Az utolsó pár percben elállt az eső, így a játékosok és a közönség zavartalanul ünnepelhették egymást.

Hyballa Tretakovnak? : Odamész, és gól
Tretyakov pedig szót fogadorr

A győzelemmel a DAC továbbra is ott van a Slovan sarkában, és szeptember 15-én, a 8. fordulóban jön a Slovan-DAC derbi Pozsonyban.

Szép volt, fiúk!

Nézőszám: 6813, Góllövő: 14., 23. Vida Kristopher, 42. Adekuoroye (öngól), 58. Kalmár, 87. Tretyakov, Labdatartás: 68% – 32%, Lövések: kapura: 6:4, mellé: 8:5, Szöglet: 5:2, Les: 2:2, Sárga lap: 50. Penksa, 76. Djiby Ba, 79. Michalík

A kezdő 11

DAC: Jedlička – Davis, Huk, Šatka, Koštrna – Vida M., Herc (89. Kone), Kalmár – Vida K., Pačinda (84. Tretyakov), Bayo (84. Divković)

Peter Hyballa edző (DAC) értékelése: „Nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Az utóbbi két és fél meccsen is mi játszottunk jobban az ellenfelünknél, de nem sikerült győznünk. Ma felcseréltem a posztján Vida Mátét és Kalmár Zsoltot, aki feljebb játszott, mint korábban. Az első félidőben olyanok voltunk, mint a tigrisek. Nem ismertünk elveszett labdát. Fantasztikusak voltunk. A második félidőben inkább vízilabdára hasonlított a játék, de sikerült adnunk még két gólt. Nagyon jó eredmény született.” (fcdac.sk)

Tények.sk, szm, on