A játék végén is éltették a csapatot a DAC szurkolói. (fotó: O.N./Felvidék.ma)

A Fortuna ligában éllovasai csaptak össze Pozsonyban, a végeredmény 3:2 lett a Slovan javára, annak ellenére, hogy a DAC minden más mutatóban jobb volt. A Slovan egy ajándékgólt is kapott a Fortunától.

A sárga-kék színbe öltözött DAC-szurkolók megtöltötték a vendégszektort, közel ezren lehettek. A hazai és éllovas Slovant alig 3 ezren jöttek el biztatni. A szomszédban épül az új stadion, felvetődhet a kérdés: “ennyicske” embernek?

A mérkőzés első komoly helyzetét a DAC dolgozta ki, Bayo azonban most nem találta meg góllövő cipőjét.  Ezután is bátran játszott a DAC, a gólokat mégis a Slovan lőtte –néhány perc alatt. Az első negyedóra után Moha szabadrúgásból, jó húsz méterről talált be a kapuba, 5 percen belül pedig a Slovan gólvágója, Šporar növelte a hazaiak előnyét. Bayonak még volt egy megvillanása, de ez is kimaradt.

A második félidő első fél órája kiegyenlített játékot hozott, ám a 74 percben már háromgólosra növekedett a Slovan előnye, mégpedig egy nagyon furcsa góllal. A partjelző lest mutatott, a játékvezető előnyszabályt. A DAC kapusa, Jedlička , úgy gondolta, áll a játék, kigurította a labdát, Šporar pedig lecsapott. Ezután valóságos tűzijáték következett. Bayo újabb próbálkozása már a Slovan kapujába kötött ki. Hamarosan a hazaiak kapusa egy ugyancsak veszélyes DAC-próbálkozást hárított szögletre, ám a sarokrúgás után Herc lövésével szemben már nem volt ellenszere. Még volt hátra jó tíz perc, a Slovan már csak az időt húzta, érezhetően feszültek voltak a játékosok is. Bayo második sárgája után a kiállítás sorsára került, ám a DAC emberhátrányban is küzdött, a meccs végén Divković akár ki is egyenlíthetett volna.

A DAC a következő összeállításban játszott: Jedlička – Davis, Huk, Šatka, Koštrna – Vida M. (84. Kone), Herc, Kalmár – Vida K. (60. Divković), Pačinda (72. Tretyakov), Bayo

Peter Hyballa (DAC): „Gratulálok a Slovannak a győzelemhez, de úgy érzem, ma a jobb csapat vesztett. Az első húsz percben nagyon jó volt a játék, tetszett a stílus, ahogy fociztunk. A két bekapott gól azonban sokkolt bennünket. A térfélcsere után átálltunk a 4-1-4-1-es hadrendre, az utolsó passzt, cselt viszont elrontottuk. Ezzel együtt is nagyon büszke vagyok a srácokra, mert sokat tettek a sikerért, de a Slovannak tapasztaltabb játékosai vannak. A harmadik bekapott gólunknál a bíró talán maga sem tudta, mi a helyzet. Mindenki azt hitte, hogy les előzte meg a találatot, amely után szabadrúgás következik, de hibáztunk, és ezzel már nem tudunk mit kezdeni. Fiatal csapatunknak megvolt az esélye az egyenlítésre, de még így is a másodikak vagyunk. A 3:3 jobban tükrözte volna a játék képét. (fcdac.sk)”

A DAC 60%-ban birtokolta a labdát, a szögletek tekintetében 9:4-re volt jobb, kapura tartó lövéseknél 6:3-ra. A kapu mellé is többet lőttünk, itt 6:2 az arány nekünk. A góloknál ez nem jött össze.

A DAC szurkolói – a hagyományokhoz híven – végig biztatták a csapatot, mely küzdelmét vastapssal köszönték meg. Tudatosították, a végeredmény alakulását vitatható bírói döntések is befolyásolták. , a dunaszerdahelyi DAC a jövő héten javíthat, vasárnap a nagyszombatiak jönnek a Mol Arénába. (on)