Miután Magyarországot (látszólag) sikerült keresztre feszítenie, Szlovákiát és Máltát tűzte gombostűje hegyére az Európai Parlament hírhedt LIBE-bizottsága, újbeszélül: Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága. A korrupciót, az újságírók helyzetét és a jogállamiság állapotát vizsgálják majd.

A bizottság öttagú delegációt küld a jövő héten Szlovákiába, olyan hírhedt nevekkel, mint például a súlyos magyarfóbiában és migránsimádatban szenvedő Sophia in’t Veld (az EP liberális frakciójának alelnöke), aki még tavaly azt találta mondani egy interjúban, hogy ha magyar lenne, büszke lenne arra, hogy a hazája migránsokat fogad be. De a delegáció sorait erősíti a néppárti „kereszténydemokrata” Roberta Metsola is, aki szintén kimondta a boldogító igent a Magyarországot és a magyarokat megbélyegző Sargentini-jelentésre. Jogállamiságot vizsgálni érkezik még a szocialista Josef Weidenholzer, az európai konzervatív-reformista Monica Macovei és a zöld Sven Giegold – mindannyian a Sargentini-pamflet igenlői.

A delegáció tárgyalni kíván a köztársasági elnökkel, a miniszterelnökkel, az igazságügyi és a belügyi tárcák képviselőivel, a különleges ügyésszel, az országos rendőrfőkapitánnyal, valamint újságírókkal, civil szervezetekkel.
Éppúgy tehát, mint Magyarország esetében. Ja, mégsem…

Ha az Európai Parlament működésének eddigi logikájából indulunk ki, akkor feltételezhetjük, hogy az egyébként rendkívül érzékeny nózival megáldott LIBE-bizottság vélhetően a világon mindent rendben valónak talál majd, és Szlovákiának aligha kell tartania olyan minősíthetetlen színvonalú „vitától”, mint amiben a Sargentini-jelentés kapcsán Magyarország részesült. A hetes cikkelyről nem is beszélve.

Hiszen újságírókat gyilkolni, vagy éppen kollektív bűnösséget hatályban tartani és megerősíteni egész más kategória a ma Európájában, mint az, hogy az oviban nemzeti nevelést kapnak a gyerekek. Nem beszélve arról, hogy (kimondani is szörnyű!) az Alaptörvény NEM a különféle devianciák, képzelt nemek és más förmedvények támogatására és védelmére alkottatott meg. Ami megbocsáthatatlan.

Forrás: Szűcs Dániel, Felvidék.ma