A dunaszerdahelyi DAC a Fortuna liga kilencedik fordulójában a bajnok Nagyszombat csapatát fogadta, és izgalmas, fordulatos mérkőzésen, tízezer néző előtt 3:2 legyőzte.

A DAC szurkolói ezúttal is frappáns, elegáns koreográfiával és folyamatos szurkolással  biztatták a kedvenceiket. Nagyszombatról is érkezett néhány száz drukker.

A hónap gólját a DAC-játékos, Vida Kristopher rúgta

Álomszerűen indult a mérkőzés, Divkovič már a hetedik percben kilőtte a bal alsó sarkot. Nem ült rá az eredményre a dunaszerdahelyi csapat, folyamatosan veszélyeztette az ellenfél kapuját, Ghorbani által mégis azok szereztek gólt a 29. percben. Vida, Tretyakov, Kalmár is helyzetbe került nálunk, de a hálóba nem került többször a labda a mérkőzés első felében.

A második játékrészben is folytatódott ez a tendencia, Ghorbani megszerezte a vendégeknek a vezetést. A szurkolók űzték a csapatot. Meglett az eredménye, Divkovič is duplázott. Majd jött csereként Erik Pačinda, aki a hajrá hajrájában a győztes gólt is bevágta a kapuba.

Határtalan öröm és ünneplés volt a pályán és a lelátón egyaránt. Óriásit mutatott küzdeni akarásból a DAC, abszolút megérdemelten tartotta otthon a 3 pontot. A labda 60%-ban volt a DAC-nál, lövések kapura: 11:4, mellé: 7:2, szöglet: 11:4.

Erik Pačinda a meccs után nyilatkozik a sajtónak

A DAC összeállítása: Jedlička – Koštrna, Šatka, Huk, Davis – Kalmár, M. Vida (73. Bednár), Herc (66. Pačinda) – Divković, K. Vida, Tretyakov (90. Bilenkyi)

Peter Hyballa, a DAC edzője a sajtótájékoztatón így nyilatkozott (fcdac.sk): „Tudtuk, hogy a Nagyszombat nagyon szervezett védőjátékkal érkezik hozzánk. Mi ún. hamis kilencessel léptünk pályára, magas beívelések helyett az oldalról érkező lapos játékkal próbálkoztunk. Nagyon magasan letámadtuk az ellenfelet az elején, ennek köszönhetően már a 7. percben előnybe kerültünk, aztán egy hosszan előreívelt labdajáték után a Nagyszombat kiegyenlített. Nem először kaptunk már ilyen könnyű gólt. A második félidőben nyíltabb lett a játék, Kalmár a tízes helyén játszott, az ellenfél is veszélyesebb volt. Pačindát és Bilenkijt is pályára küldtem. A két gólt szerző Divković és Tretyakov is nagyon keményen edzettek az elmúlt hetekben, hogy esélyt kapjanak, és ma mindketten bizonyítottak. Fiatal csapatunk ma jobb volt, fantasztikus futballt játszottunk.”

Kép és szöveg: Tények.sk, Sz.M., O.N.