Bayo gólja állította be a 3:1-es végeredményt

A dunaszerdahelyi MOL Arénában a a Fortuna Liga 11. fordulójában a  DAC 3:1-re legyőzte az Aranyosmarót csapatát. A Slovan csak döntetlen játszott a  Szenicával, így a tabella második helyén álló DAC 3 pontra megközelítette az éllovast.

Kalmár Zsolt válogatott formában játszott most is

A DAC az egész meccs alatt kezében tartotta a mérkőzést. Támadó szellemben kezdtünk, Kalmár már a 13. percben óriási gólhelyzetbe került, de a lövés elkerülte a kaput. A 25 perben ez Šatkának szépségdíjas góllal a DAC megszerezte a vezetést. A vendégek kontrákra játszottak, és olykor veszélybe is került a DAC-kapu, sőt, Richtárech révén egyenlítettek. A sárga-kékeknek még volt erejük egy első félidei hajrára is, Kalmár Zsolt helyzetbe hozta Hercet, aki nem hibázott.

Félidő. Peter Hyballa, a DAC edzője megköszöni a játékosok teljesítményét

A második félidőben, a 72. percben egy szöglet után Davis passzából Bayo is betalált, és ezzel beállította a 3:1-es végeredményt. A mérkőzés hajrájában egy ajtó-ablak helyzetet viszont kihagyott.

Ez a ziccer kimaradt.

A 7089 néző elejétől végig biztatta kedvenceit, a játékosok és a szurkolók a lefújás után megköszönték egymás teljesítményét.

A mérkőzés statisztikája: A mérkőzés statisztikája: labdatartás 57% – 43%, lövések kapura: 9:3, mellé: 3:3, szöglet: 19:2.

A DAC a következő összeállításban játszott: Jedlička – Davis, Huk, Šatka, Vida M. –  Bednár (60. Záhumenský), Herc, Kalmár (91. Kone) – Vida K., Divković (65. Tretyakov), Bayo

A szurkolók és a játékosok egymást köszöntik

Peter Hyballa, a DAC vezetője érthetően elégedetten nyilatkozott: „Minden elismerésem az Aranyosmarótnak. Nem volt könnyű ellenük játszani. Ilyen ellenféllel szemben gyorsnak kell lenni, jól kell cselezni, de mi nem igazán találtuk a ritmust. Ekkor azonban megmutatkozott, hogy milyen egyéni erők rejlenek a csapatunkban. Nem volt jó a tempónk, de Šatka egy individuális megmozdulással megszerezte a vezetést. A szünetben elmondtam, hogy gyorsítani kell a játékunkon. Vidának, Divkovićnak, Hercnek és Bayónak is volt egy-egy jó elfutása, négy-öt gólhelyzetünk is volt. (…) A szurkolóinknak is kijár a köszönet, nagyszerűek voltak, és ezúttal is megtöltötték a stadiont.” (fcdac.sk)

Nem lépett pályára Erik Pačinda, a DAC egyik gólgyárosa. Vele kapcsolatban pedig ezt mondta: “Úgy gondolom, ha egy játékos magát a klub fölé helyezi, akkor egy edző dolga, hogy azt a labdarúgót leállítsa. Ebben a fantasztikus klubban senki sem lehet nagyobb, mint maga a klub. A jövő héten találkozom a tulajdonossal és a sportigazgatóval, és meglátjuk, mi lesz.”

Világi Oszkár klubtulajdonos szemléli a mérkőzést

Sz.M / O.N. – Tények.sk