A dunaszerdahelyi MOL Arénában a Fortuna Liga 12. fordulójában a DAC vesztes állásból fordított a mérkőzés második félidejében.

A DAC-himnuszt, azaz a Nélküledet ezúttal a felvidéki zenei élet kiváló képviselője, Derzsi György énekelte – 7515 néző kíséretében.

A mérkőzés arról is szólt, hogy mire megy majd a DAC a cseh élvonalba igazoló Erik Pačinda nélkül? A cseh Špiriak személyében feltűnt viszont a kezdőben egy új szerzemény Hyballa edző csapatában.

Bayo most is duplázott!

Jól indult a meccs, hiszen a 4. percben Davistól kapott labdáját Bayo a hálóba fejelte. Bayonak egyébként már a harmadik helyzete volt ez pár perc alatt. A sárga-kékek gyorsan eldönthették volna a három pont sorsát, Kalmár lövését a kapus, majd a kapufa is hárította. Ahogy ilyenkor lenni szokott, jött az elenfél válasza, mégpedig duplán. A 13. percben Obročník, pár perccel később pedig Breznaník lövése került a DAC kapujába, és máris 1:2 módosult az állás.

Küzdelem az egyenlítésért

A szünet meghozta a fordulatot, Bayo duplázása (ezúttal lábbal) révén gyorsan egyenlített a DAC. A DAC-szurkolók hajtották a csapatot, mindenki érezte, ebben a meccsben győzelem van! Komoly helyzetek sorozata következett, a mérkőzés hajrájában Kalmár Zsolt parádés góllal vette be a zólyombrézóiak hálóját, és ezzel beállította a 3:2-es végeredményt.

Kalmár Zsolti a góljával végül is feltette az i-re a pontot

Örömfoci, majd jött a DAC-fieszta.

Peter Hyballa edző szerint: „Tudtuk, hogy nehéz meccsre számíthatunk, és ez be is igazolódott. Minden elismerésem a kollégámé és csapatáé, mert játszani akarták a focit. Jól kezdtünk, majd rövid időn belül növelhettük is volna az előnyt, de Kalmár a kapufát találta el. Ezután felbátorodtak a vendégek, mi pedig nem tudtuk nagyobb nyomás alá helyezni őket a tizenhatosban. Taktikai változtatásra volt szükség: Špiriak helyett Tretyakovot küldtem a pályára, Vida Máté pedig kihúzódott a jobb szélre, ezáltal Herc került a hatos játékos pozíciójába. Tretyakovra és Divkovićra pedig az egy az egy elleni helyzetekben volt szükség. Az utolsó harminc percben fantasztikus focit láthatott a közönség, az én szívemnek azonban nem tett jót ez a meccs.” (fcdac.sk)

Peter Hyballa: A szívemnek nem tett jót ez a meccs

A DAC legközelebb idegenbenbeli kupameccsen a Szenice otthonáéban lép pályára, a bajnokság pedig jövő hét szombatján Nagymihályban folytatódik.

A DAC a következő összeállításban lépett pályára: DAC: Jedlička – Davis, Huk, Šatka, Špiriak (46. Tretyakov) – Vida M., Kalmár, Herc, – Vida K., Divković (92. Kone), Bayo (89. Záhumenský)

A mérkőzés statisztikája: A mérkőzés statisztikája: labdatartás: 61%-39%, lövések kapura: 5:4, mellé: 17:5, szöglet: 4:2.

A bajnokságban – három ponttal a Slovan mögött – a DAC tartja a második helyet, négy ponttal megelőzve a zsolnaiakat.

Tények.sk / O.N. – Sz.M.

Les: 2:8