Ilyen nézőszám csak Dunaszerdahelyen van.

A Fortuna 19. fordulójában Dunaszerdahelyen felavatták a teljesen elkészült stadiont, a MOL Arénában 12 135 néző előtt zajlott a DAC-Slovan derbi. Mégpedig úgy, hogy két országos tévéadó is közvetítette a mérkőzést, mely – egy 11-esből góllal – 0:1-re végződött.

Igazi presztízscsata volt, ismert nevek a lelátón is. A kezdőrúgást a világ legjobb úszónője, Hosszú Katinka végezte el. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor is eljött, ott volt Marco Rossi szövetségi kapitány, a DAC korábbi edzője. A közéleti vezetők sem „tétlenkedtek”, Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke is biztatta a sárga-kékeket, Menyhárt József MKP-elnökkel együtt.

A bevonulást látványos szurkolói koreográfia kísérte

A mérkőzés 12. emberének számító közönség, és ott a híres B-Közép drukkolása kiváló hangulatot varázsolt. A szurkolói klub szemet gyönyörködtető koreográfiával hozta ismételten önmagát. A klub tűzijátékkal viszonozta ezt.

DAC-helyzet

Egy valami viszont hiányzott, a hazai gól, és miután a listavezető Slovan a második félidőben egy tizenegyessel betalált a dunaszerdahelyi hálóba (Šporar, 79. perc), el is dőlt a mérkőzés. A DAC mezőnyfölénye (labdatartás: 54% – 46%) sajnos nem vált góllá, mindkét kapus jó napot fogott ki. Kalmár Pedig ígéretes helyzete volt Tretyakov, Blackmannak is, ám a Slovan is lőtt egy kapufát. Kezezésgyanús megmozdulása viszont a Slovannak is volt a meccs hajrájában, azt viszont nem fújta le a bíró — helyette sárga lapot adott a reklamáló Kalmár Zsoltinak.

Ez is kimaradt…

A DAC összeállítása: Jedlička – Koštrna, Huk, Šatka, Blackman (85. Kone) – Vida M., Kalmár, Herc (85. Ronan) – Vida K., Taiwo (80. Čmelík), Tretyakov

Peter Hyballa

Peter Hyballa (a DAC edzője): „A célunk az volt, hogy az első félidőben domináljunk a pályán, többet legyen nálunk a labda. Az első vonalat magasra akartuk feltolni, hogy a Slovan hosszú labdákkal operáljon. Ez azonban nem mindig működött, többször pedig leshelyzetbe kerültünk. A második félidőben úgy álltunk fel, hogy kontrollálni tudjuk a játékot. A 60. perctől aztán már nem volt igazi futball, majd jött a tizenegyes. Összességében jó meccs volt, de ahhoz, hogy le tudjuk győzni a Slovant, igazán tökéletes napot kellett volna kifognunk. A 0:0-ás eredmény igazságosabb lett volna.” (fcdac.sk)

Tűzijáték a teljesen kész stadionban

A jövő héten (február 23., 14 óra) Nagyszombatban játszik a DAC, amelynek a tabella második helyén áll, 11 ponttal a Slovan mögött, három ponttal a zsolnaiak előtt. Az alapszakaszból már csak 3 forduló van hátra.

Tények.sk/ Sz.M.-O.N.