Dunaszerdahelyen a Fortuna liga 21 fordulójában a Szenica csapata érkezett a MOL Arénába. Sokáig gól nélküli döntetlennek ígérkezett a találkozó, ám a 96. percben jött Kalmár Zsolt gólja, amellyel a 1:0-ra győzött.

A „Nélküled”-et Korpás Éva énekelte

Jó iramú mérkőzés volt, ám inkább mezőnyjáték folyt, gólhelyzetekig ritkán jutottak a csapatok. Az első félidőben a szeniciak majdnem üres hálóba guríthatták volna a labdát, ám a DAC – Kone révén – még az utolsó pillanatban felszabadította a kaput. A hazaiak Tretyakov révén puskáztak el egy ziccert.

Kalmár Zsolt nem csak a góljával járult hozzá a győzelemhez.

A hideg, borongós időben 7395 néző várta, hogy megtörjön a jég. A vendégeknél Carlos Daniel Silveira veszélyeztette a dunaszerdahelyi kaput. A közönség űzte, hajtotta a csapatot, a felpaprikázott hangulathoz az is hozzájárult, hogy a szenicaiak már a félidő felében elkezdték húzni az időt.

Amikor letelt a 90. perc, öt perc hosszabbítást jeleztek, ám az ápolások okán az is meghosszabbodott. A 92. percben bekerült végre a hálóba a labda, ám a játékvezető szabálytalanságot jelzett. Már a 96. percben történt, hogy Davis pontos labdáját Kalmár Zsolt befejelte a kapuba. Azt is mondhatnák, igazságosztóként büntette a szeniciaik időhúzását. És jött a megérdemelt ünneplés.

A DAC a következő összeállításban játszott: DAC: Jedlička – Davis, Kone, Šatka, Koštrna – Huk, Herc, Kalmár – Vida K. (86. Čmelík), Tretyakov (59. Taiwo), Divković (74. Ronan)

A mérkőzés statisztikája: labdatartás: 62% – 38%, kapura tartó lövések: 5:3, szöglet: 5:0

Peter Hyballa (DAC): „…Ma nyílt mérkőzést játszottunk, a Szenica lezárta előttünk bent a területeket, csak a széleken kísérletezhettünk. Ha félidőben 0:1 lett volna az eredmény, senki nem szólhatott volna semmit. Tiszteletet érdemelnek, nagyon jól játszottak, és remélem, hogy bejutnak a kupadöntőbe. A védelmünk ma sokkal jobban muzsikált, mint egy hete Nagyszombatban. A mérkőzés vége pedig olyan volt, mint amit tavaly már párszor átélhettünk. Ez a nyomás nekem is és a szurkolóinknak is tetszik. Érzelemdús összecsapás volt, melynek a végén jött Davis pontos beadása, majd Kalmár befejezése. Kellett nekünk ez a győzelem, mert egy kissé megcsappant az önbizalmunk.” (fcdac.sk)

A DAC győzelmével továbbra is a táblázat második helyén áll, a Slovan mögött és a Zsolna előtt. Legközelebb, március 9-én Aranyosmaróton játszik a DAC, és akkor befejeződik a Fortuna liga alapszakasza is.

Kép és szöveg: Tények.sk, Sz.M., O.N.