Nemzeti ünnep

A MOL Aránéban 7722 néző előtt jó iramú mérkőzésen 1:1-es döntetlen eredménnyel zárult a DAC-Rózsahegy bajnoki mérkőzés, holott a játék képe alapján a sárga-kékek rászolgáltak a három pontra is. 

A szurkolói-klub ismét kitettek magáért. A március 15-e után rendezett mérkőzésen egy hatalmas Petőfi-kép vonult végig a lelátón, és megjelent a Költő híres mondata is: „Talpra magyar”. Kokárdák, Kossuth-nóta… – minden nagyon ott volt.

7722 – Szlovákiában máshol ez álom, itt standard

A tavaszi napsütésben rendezett mérkőzésen a DAC mezőnyfölényben játszott, veszélyeztetett is bőven, ezek azonban nem értek góllá. Sajnos a vendégkapus, Macík jó napot fogott ki. Ahogy lenni szokott, ha nem adsz, kapsz – 18 perc játékidő után egy szöglet után a vendégek betaláltak a kapuba.

A küzdelemmel nem volt baj

A DAC komoly erőfeszítést tett az egyenlítésért, ám ez a másik félidőben sikerült csak, amikor már emberelőnyben is játszott. Kalmár többször felvillantotta, miért is tagja a nemzeti tizenegynek. Taiwo révén jött az egyenlítés, és pár perc múlva Huk is a hálóba juttatta a labdát. Ez utóbbit viszont a játékvezető lest jelezve nem ítélte gólnak. Ahogy a tizenhatoson belül veszélyeztető Čmelík akadályozását sem.

DAC: Jedlička – Davis, Kone, Šatka, Koštrna (72. Čmelík) – Huk, Herc, Ronan – Kalmár, Tretyakov (46. Taiwo), Divković

A mérkőzés statisztikája: Labdatartás: 67%-33%, Lövések kapura: 9:2, szöglet: 14:5

Peter Hyballa (a DAC edzője): „Két ellentétes félidőt láttunk. Az első játékrész tipikus döntetlen játékot hozott, mégis betalált az ellenfél. A gólról valaki azt mondja, les előzte meg, mások meg azt, hogy szabályos volt a találat. Az első 45 perc után nagyon mérges voltam, mert nem volt tempó, nem volt mozgás, hiányzott a gegenpressing. Ezért kénytelen voltam a szünetben felemelni a hangom, és rendes fejmosást tartottam a kabinban. Nagyon nagy gondjaink vannak a gólszerzéssel, ez az elmúlt négy találkozón is megmutatkozott. Térfélcsere után Taiwót küldtem pályára. A folytatás fantasztikus játékot hozott. Végre azt tudtuk játszani, amit ősszel: 6-9 nagy lehetőségünk is volt a gólszerzésre. Két tizenegyest kellett volna rúgnunk. Huk ellen 100 százalék, hogy szabálytalanságot követtek el a vendégek, Čmelík esetében pedig 94,5 százalék. Úgy szeretem a focit, ahogy van, mégis azt mondom, örülnék, ha a szlovák bajnokságban is lenne videobíró. (fc.dac.sk)”

Tisztelet a közönségnek, köszönet a játékért.

Legközelebb Pozsonyban játszik a DAC, ám a válogatott mérkőzések miatt erre csak két hét múlva, március 31-én kerül sor. A Zsolna győzött, így a DAC tőlük két ponttal lemaradva a harmadik helyen áll, a negyedik Rózsahegy előtt viszont tekintélyes, 8 pontos előnyel. A bajnokságból még 9 forduló van hátra.

Sz.M., O.N. – Tények.sk