Az éjjel soha nem érhet véget 🙂

A szlovákiai Fortuna Liga 28. fordulójában a már bajnok Slovan érkezett a dunaszerdahelyi MOL Arénába, ahol a DAC megfosztotta őt idénybeli veretlenségétől. Vida Kristopher góljára a Slovan emberelőnyben és 11-eshez jutva sem tudott válaszolni, így 1:0-ás hazai győzelem született a rangadón.

A kezdőcsapat

Peter Hyballa edző negyedszer küldte a pályára ugyanabban az összeállításban a védenceit. Jó iramú, kiváló mérkőzés volt, de az első félidőben csak  helyzetekig jutottak a csapatok. A második félidőben „elővigyázatosságból” a sárga lapos Kalmár Zsolt nem lépett pályára. Az 54. percben Divković beadásából a 16-oson belül Vida Kristopher bevette a Slovan kapuját. Óriási volt az öröm, de hamarosan aggodalomra is ok lett, hiszen a 16-oson elesett egy Slovan-játékos, a bíró kiállította Kone-t, és még 11-est is fújt. Tette ezt 11 820 néző előtt. Ám Jedlička kapus igazságot szolgáltatott és kivédte Šporar tizenegyesét! Bravó! A Slovan fél óra alatt képtelen volt gólt rúgni az emberhátrányban játszó DAC-nak.

A 11820 néző kiváló játékot láthatott a MOL Arénában

Óriási ünnepség volt. Miután a Zsolna kikapott Nagymihály vendégeként, a DAC előnye a második helyen 9 pontra növekedett, ami több mint biztató, főleg azután, hogy fergeteges formában vannak a dunaszerdahelyiek: a legutóbbi négy meccset mind megnyerték, 9:0-ás összesített gólaránnyal! Az Európa-ligabeli indulás  meglesz.

Edzői sajtótájékoztató

Peter Hyballa (DAC): „Gratulálok a Slovannak, mert jelenleg ők a bajnokság legjobb csapata, 16 ponttal vezetik a tabellát. Az első félidőben jobbak voltak. Nem sikerült megtartanunk a labdát, nekik pedig volt két-három nagy lehetőségük, melyet elpuskáztak. A szünetben kettős cserét hajtottam végre. Davis ma nem volt elemében, Kalmárt pedig a kiállítástól féltettem. Koštrna balra húzódott ki, a pályára küldött Šatka pedig a jobb oldalra. Herccel együtt nagyon jól éltek a lehetőséggel. Az egész csapat példásan küzdött, erősek voltunk, és nagyszerű második félidőt játszottunk. Kristopher megszerezte a vezetést, majd jött a kiállítás, Jedlička megfogta a büntetőt, és több mint fél órát emberhátrányban kellett játszanunk. Nagy győzelmet arattunk, hatalmas elismerés illeti a csapatot és a szurkolókat is.” (fcdac.sk)

A góllövő Vida Kristopher nyilatkozik a sajtónak

A DAC összeállítása: Jedlička – Davis (46. Šatka), Kone, Huk, Koštrna – Vida M., Kalmár (46. Herc), Ronan – Vida K., Divković, Čmelík (82. Čmelík)

A mérkőzés statisztikája: Labdatartás: 46% – 54%, Lövések: kapura: 6:2, Szöglet: 2:6

Ugyancsak nagy sajtóérdeklődés övezte Jedlička kapust aki, aki mindent fogott, még 11-essel sem tudták bevenni a kapuját

A bajnokság május 5-én folytatódik, a DAC Zsolnára utazik.

Tények.sk / Sz.M – O.N.