Kalmár Zsolt (Fotó: Felvidék.ma/Archív)

Az FC DAC fennállása óta a 2018/19-es idényben a mindenkori legjobb helyezését érte el a szlovák bajnokságban. A Zsolna elleni mai találkozót megnyerve, a Fortuna Liga ezüstérmese a dunaszerdahelyi csapat lett. Ezt a sikert úgy tudhatják a magukénak, hogy még három mérkőzés van hátra a tavaszi fordulóból. Ezekből kettőt hazai pályán játszanak majd.

Mintegy 300 DAC szurkoló Zsolnán, a pozsonyihoz hasonló rideg, esős időben énekelte a himnuszt a kezdő sípszó előtti percekben. A csapat jó játékkal indította a mérkőzést és már a 13. percben Kalmár jóvoltából megszerezték a vezetést. A DAC második találatára a 60. percig kellett várni, ami szintén Kalmár nevéhez fűződik. Ezt a gólt gyönyörű akcióból szerezte. Vida Krisztopher pontos beadását helyezte a hálóba. A zsolnaiaknak is voltak helyzeteik. Ezeket vagy elhárította a DAC vagy a pedig saját hibáik miatt nem tudták értékesíteni. Majd a hosszabbítás perceiben sikerült szépíteniük Škvarka találatával.

A történelmi sikernek a játékosok és a szurkolók közösen örültek, ünnepelték Kalmárt és a csapatot.

A mai győzelem mellett még egy komoly ok volt a felhőtlen örömre, mégpedig az, hogy a Zsolna elleni győzelemmel bebiztosította a sárga-kék együttes az Európa Ligában való szereplését is.

A dunaszerdahelyiek legközelebb május 11-én a MOL Arénában Szered csapatát fogadják.

Összeállítások:

Zsolna – DAC 1:2

DAC: Jedlička – Davis, Huk, Šatka, Koštrna – Vida M., Kalmár, Ronan – Vida K., Divković, Čmelík

Zsolna: Holec – Sluka, Králik, Minárik, Vallo – Škvarka, Gamboš, Myslovič – Mihalík, Boženík, Bernát,

Forrás: Felvidék.ma, HA