Szép volt, fiúk% (fotó: tények.sk)

A DAC története legsikeresebb szezonjának záró mérkőzésén a Nagymihály együttesét fogadta pénteken este, május 24-én a MOL Arénában. A sikertörténet megkoronázását az utolsó hazai győztes mérkőzéstől várta a szurkolótábor. Ezt teljesítették és még többet is tettek.

A mérkőzés előtti percek az ünneplés jegyében teltek. Micsoda mámor járta át azokat, akik részesei lehettek azoknak az érzéseknek, amelyek akkor szabadultak fel, amikor Ján Kováčik, a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke és Ivan Kozák, a Ligás Klubok Uniójának elnöke, valamint Világi Oszkár, a klub elnöke a dunaszerdahelyi DAC játékosai és a stáb tagjai nyakába akasztották a jól megérdemelt ezüstérmeket.

Martin Jedličkát, a hazai csapat egyik hősét nevének skandálásával éltették a szurkolók, amikor a Fortuna Liga április hónap játékosa díjat kapta meg. Zúgott a szép volt fiúk, kifeszült a látványos koreográfia, majd a himnuszt, a magyarok himnuszát énekelte a megtelt stadion közönsége.

A kezdő sípszó után a DAC játékosai nagy elszántsággal iramodtak meg. A lendület el is vitte őket a nagymihályi kapuig, ám a vezetés megszerzésére még várni kellett. Szépen védekezett Kone, Cmelík kétszer is megindult, másodszorra már nem adta be a labdát, egy testcsellel tört a kapura, a védője csak szabálytalanul, a tizenhatoson belül tudta megállítani. A büntetőt a 18. percben Koštrna értékesítette. Megszületett az áhított gól, vezetést szerezett oly sokak örömére a hazai csapat! FC DAC – Nagymihály 1:0.

Fotó: Hideghéthy/Felvidék.ma

A lendület nem tört meg! A közönség alig négy perccel később újabb örömujjongással ünnepelte Kone gólját. Már két találattal vezetett a DAC. A nagymihályi csapat nem húzódott vissza a védekezésre, a kezdeti taktikát látszottak megvalósítani, ami a támadásokra épült. FC DAC – Nagymihály 2:0.

Ennek ellenére komolyabb helyzettel nem jutottak el Jedlička kapujáig. A kontrából meginduló DAC-játékosokat így viszont nem tudták feltartóztatni. Dariusz kapus szabálytalan védekezését pedig ismét tizenegyessel büntette a játékvezető, amit Taiwo bebombázott. FC DAC – Nagymihály 3:0.

A második félidőben, a fordulás után már csak az volt a kérdés, hogy a B-középnek is rúgnak-e gólt a sárga-kékek? A válaszra nem is kellett sokáig várni. A negyedik találatot a kiugró Taiwo Dariusz kapust játszi könnyedséggel kicselezve finom mozdulattal gurította a kapuba. FC DAC – Nagymihály 4:0.

A DAC nem állt meg. A siker hajtotta tovább őket. A többszöri eredménytelen kapura helyezett lövést követően végül Taiwo után Kone is duplázott. Már öt góllal vezettek! Állva ünnepelt a MOL Aréna közönsége.

Fotó: Hideghéthy/Felvidék.ma

Ma nem volt ellenfele a pályán a dunaszerdahelyi DAC-nak. A legjobb szurkolótábor előtt, a szezon utolsó mérkőzésén a bizonyításért, a szurkolóknak szerzett örömért játszottak. Az egész szezonban tanúsított kiállást, a jóban, rosszban kimutatott szeretetet köszönték meg azzal, amit a legjobban tudnak, a focival, tízezer embernek okozva ezzel örömet.

A folytatásra egy kicsit várni kell, ám izgalmasnak ígérkezik a nyár folyamán megkezdődő Európa Liga, aminek mérkőzésein ismét biztathatják kedvenceiket a dunaszerdahelyi drukkerek.

Fotó: Hideghéthy/Felvidék.ma

Összeállítások:

FC DAC: Jedlička, Ronan, Huk, Kone, Vida K, Kalmár, Taiwo, Vida M, Koštrna, Šatka, Čmelík

Nagymihály: Dariusz, Christos, Grič, P. Kolesár, Diarra, Sulley, Casado, Vojtko, Špiriak, M. Kolesár.

Forrás: Felvidék.ma