Szép volt, fiúk! (Fotó: O.N./Tények.sk)

A múlt heti dunaszerdahelyi odavágó után csütörtökön a krakkóiak otthonába látogatott a sárga-kékek csapata. Kedvenceik buzdítására nagyjából hétszázan keltek útra, ki vonattal, ki autóval.  A két hasonló képességű csapat küzdelmét a DAC nyerte, továbbjutva az EL második selejtezőkörébe, ahol az Atromitosz várja.

A mérkőzés sajnos nem úgy kezdődött a DAC számára, ahogy azt szerették volna, mivel a Krakkó már a második percben megszerezte a vezetést Lopes révén. Krakkó – DAC 1:0. A sárga-kékek megszeppenve kezdték a mérkőzést, míg a krakkói gárda több helyzetig jutott el.

Davisnak volt lehetősége jó szögből szabadrúgást rúgni, de lövése jóval a kapu felső léce fölött süvített el. A DAC első nagyobb helyzetére a 22. percig kellett várni, amikor is Vida Máté lövését Peškovič tolta szögletre.

A játékvezető az első játékrész harmadáig már három sárgát osztott ki, egyet a hazai csapatnak és kettőt a vendégeknek. Miközben a csapatok a pályán küzdöttek, addig a két szurkolótábor remek hangulatot teremtve buzdította kedvenceit. Az idegenbe kilátogató DAC drukkerek fehér egyenpólóban töltötték meg a vendégszektort.

Jedlička hatalmas bravúrja is kellett ahhoz, hogy a harminckilencedik percben ne növekedjen a Cracovia előnye: Lopes léc alá tartó lövését bravúrosan tornázta ki. Sajnos az első félidőben nem tudott kiegyenlíteni a DAC,

A második félidőt aktívabban kezdte a DAC és a negyvenhetedik percben Davis beadása Ronan lábáról landolt a hálóban, újra reményt adva sárga-kékek drukkereinek, akiknek dala, a Mindenki itt van, mindenki tapsol betöltötte a megdöbbent krakkói stadion légterét (Krakkó – DAC 1:1).

Connor Patrick Ronan (Fotó: Hideghéthy/Felvidék.ma)

Ronan első gólja a DAC színeiben a legjobbkor jött, vérszemet kapva Ramirez ki is kipróbálta Peškovič éberségét az ötvenedik percben. A hetvenedik percben egy pillanatra elhűlt a vér a vendégekben, Hanca szöglete után a felső kapufáról pattant kifelé a labda, majd a hetvenharmadik percben Jedlička remekül olvasva a játékot fut ki a kapujából, tisztázva, hogy az most bizony zárva van.

Kalmár távoli lövése veszélyeztette a krakkói kaput a hetvennyolcadik percben, két perccel később Divković lőtt éles szögből a kapura. És megint Divković remek lövését hárítja szögletre a hazai kapus. Minden perccel fokozódik a hangulat a pályán, a második félidőt a csallóköziek uralják. Fogynak a rendes játékidő percei, mindkét csapat pontosan tudja, hogy a legkisebb hiba is végzetes lehet. A háromperces ráadás 30 másodperces ráadásában még egy helyzetet dolgozott ki a Krakkó, viszont nem változott az eredmény, a két kiegyenlített csapat a hosszabbításban folytathatta a küzdelmet.

A hosszabbítás 5. percében Ramirez gyönyörű és fontos gólt szerez, most már biztos, hogy nem tizenegyesek döntenek az eredményről (Krakkó – DAC 1:2). Ramirez megtette azt, amiért a DAC leigazolta. A 98- percben Vida Krisztopher váltja a pályán. Óriási a küzdelem, egyik csapat se szeretne vesztesként lemenni a pályáról, valakinek ma győznie kell. Helyzetek záporoznak mindkét térfélen, szikrázik a pálya, tombol a lelátó. Petrus Van Amersfoort óriási helyzete marad ki a százhatodik percben. Még negyed óra: a krakkóiaknak két gól szükséges a győzelemhez.

Eric Kleybel Ramirez (Fotó: Hideghéthy/Felvidék.ma)

Az utolsó tizenöt percben a Cracovianak volt több helyzete, nekik fontos a gólszerzés, viszont a vendégek okos taktikai időhúzásokkal töredezték a játékot. Fáradtak a csapatok, de ez a fáradság semmivé lesz, mikor megszólal a meccs végét jelző sípszó. A 121. percben még egyszer betalált a Krakkó, mégis a DAC örülhet az EL második selejtező körébe jutásának!

Összeállítások:

MKS Cracovia: Michal Peškovič, Diego Gustavo Ferraresso, Michal Helik, Cornel Emilian Rapa, David Jablonsky, Bojan Cecaric, Janusz Gol, Damian Dabrowski, Sergiu Catalin Hanca, Petrus Van Amersfoort, Rafael Guimaraes Lopes,

FC DAC 1904 Dunaszerdahely: Martin Jedlička, Kristián Koštrna, Eric Javier Davis Grajales, Dominik Kružliak, Ľubomír Šatka, Kalmár Zsolt, Vida Máté, Connor Patrick Ronan, Eric Kleybel Ramirez Matheus, Lukáš Čmelík, Marko Divković

Forrás: Felvidék.ma/HA