Bugár Béla (archív felvétel, 2017-ből)

A Denník N napilap és az aktuality.sk hírportál újabb részleteket közölt Martian Kočner vállalkozónak az ún. Threema-alkalmazásban váltott kódolt üzeneteiből. A mai nap főszereplője Bugár Béla.

Mint ismeretes, Bugár a tavalyi kormányválság idején a Maldiv szigeteken üdült. Itt – a jelenleg vizsgálati fogságban lévő Marian Kočnerrel is találkozott. A Most-Híd korábban úgy tájékoztatott, hogy csak véletlenül, és csak köszöntek egymásnak. A most nyilvánosságra hozott tartalom szerint ennél többről volt szó….

Tavaly a kormány maradt, bár néhány személyi cserére sor került, beleértve Fico kormányfő és Kaliňák belügyminiszter távozását is. A Most-Hídból távozott Lucia Žitňanská igazságügyi miniszter, František Šebej pedig megvált képviselői mandátumától.

Bugár Béláról így hangzik a most kikódolt üzenet: „A Béla OK, csak a csapata nem egységes.” A nyilvánosságra hozott Threema-üzenetváltás szerint Kočner üdvözli Žitňanská távozását, aki már a nyakára mászott: „… helyette bárki is jön, a minisztériumot Monika Jankovská irányítja majd. Ő már az én majmocskám.” (Az új miniszter egyébként  Gál Gábor lett, a Most-Hídból… – szerk. megj.)

Bugár mai sajtótájékoztatóján elhatárolódott attól, hogy összefüggésbe hozták Kočnerrel, és meglepőnek tartja, ha azzal szembesítik, amit egy vádlott írt.

Bugár Bélát 2007-ben váltották le az MKP éléről. Csáky Pál és Duray Miklós több alkalommal is felhívta a figyelmet Bugárnak a gazdasági lobbi befolyása alá való kerüléséről. A Most-Híd elnöke emiatt pereskedett is Csákyval, és vesztett. Bugár neve már a Gorilla-botrányban is felbukkant, egyelőre érdemi következmények nélkül.

Tények.sk – on / Forrás: Felvidék.ma,DenníkN, Aktuality.sk

13:26 – Az MKP mai nyilatkozata a témával kapcsolatban: Bugár Béla, a Híd elnöke a Maldív-szigeteki találkozóval kapcsolatban korábban úgy nyilatkozott: ugyan találkozott Marián Kočnerrel, de semmi fontosról nem tárgyaltak. A Threema fájltitkosító alkalmazásból közzétett, Kočner és Alena Zsuzsová közötti kommunikáció alapján viszont más következtetéseket lehet levonni. Bugár Bélától azt várjuk, adjon hitelt érdemlő magyarázatot a közzétett információkra, hiszen az ügy nagyon komoly következményekkel járhat!