(Fotó: Hideghéthy/Felvidék.ma)

A 39. Csallóközi vásár szombati napján a dunaszerdahelyi DAC a MOL Arénában fogadta a Rózsahegy csapatát, hogy reményeik szerint egy remek sportélményt biztosítsanak a szurkolóiknak. A Fortuna Liga 9. fordulója azonban a várva várt sikert nem hozta meg, a Rózsahegy elvitte a három pontot Dunaszerdahelyről.

A küzdelmes füleki bajnoki után mindenki érdeklődve várta, hogy a hazai pálya és a szurkolók által biztosított előnyt kihasználva megszerzi-e a győzelmet a sárga-kék csapat.

(Fotó: Hideghéthy/Felvidék.ma)

Az első perceket a kemény test-test elleni ütközések jellemezték. Mindkét csapat az erőfölényét igyekezett megmutatni. Ennek az eredményeként a bíró már a 4. percben kiosztotta az első sárga lapot a vendégcsapatnak.

Annak ellenére, hogy az idényt nem kezdte jól a Rózsahegy és mindössze a 10. helyen állt a tabellán, kellemetlen ellenfélnek bizonyult. A sárga-kékek néhány szép helyzettel oda értek Krajčírik kapujához, de az első 30 percben igazi gólhelyzetet nem láthattak a szurkolók.

(Fotó: Hideghéthy/Felvidék.ma)

Az első félidő utolsó perceiben a DAC beszorult a térfelére. Többször is sikertelenek voltak a felszabadítási kísérleteik. Majd a 39. percben visszatámadtak, pontos passzokkal érkeztek fel a kapuhoz. Vida Kristopher lövése pedig alig ment el a kapu mellett.

Az eredmény a 44. percben változott, amikor a Rózsahegy pontrúgáshoz jutott, amit Mojžiš befejelt a kapuba. Jedlička csak a szemével követte a labdát. FC DAC-Rózsahegy 0:1.

A második félidő kezdete után két-három helyzettel sikerült egy kicsit a DAC játékosainak a közönséget lelkesíteni, amire szükség is volt, hiszen az eddigi játékuk most sem volt meggyőző.

Az 59. percben Oravecet cserélte le Hyballa, ám a Čmelíkre esett választását nem díjazta a B-közép. Még nem feledték el Lukas Čmelík botrányos Facebook posztját, amit a magyar-szlovák mérkőzés után osztott meg.

(Fotó: Hideghéthy/Felvidék.ma)

A hangulat ezután visszaesett, a játék középszerűvé vált. Ramirez a 79. percben bolydította meg a közönséget, amikor olló mozdulata épp csak a kapu mellé ment.

Az utolsó tíz percben a szurkolók mindent beleadtak, még egy rohammal igyekeztek a csapatból az egyenlítő találatot kipréselni. S a szögletből beadott labdát Beskorovainyi kapufára fejelte. Kis szerencse is elkelt volna a DAC-nál.

A folytatás sem lesz könnyű, mert a következő mérkőzésen, a sárga-kékek a tabellát vezető Zsolnát fogadják a MOL Arénában szeptember 29-én, vasárnap, majd a következő héten Nagyszombatba utaznak.

(Fotó: Hideghéthy/Felvidék.ma)

Összeállítások:

FC DAC: Jedlička – Koštrna, Kružliak, Beskorovainyi, Davis – Vida M., Oravec – Blackman, Fábry, Vida K. –Ramirez

Rózsahegy: Krajčírik – Čurma, J. Maslo (K), Twardzik, Mojžiš – Kojnok, Kostadinov, Zsigmund, Qose – Ďungel, Gerec

Forrás: Felvidék.ma, Hideghéty Andrea