Helyzetek sorát dolgozta ki a DAC, azokat viszont nem használta ki. (fotó: Sz.M. – Felvidék.ma)

A Fortuna Liga 14. fordulójában a Szered csapata látogatott a dunaszerdahelyi MOL Arénába, ahol a sorozatos DAC-támadások ellenére sem született gól, így 0:0-s döntetlen született.

Volt mit törlesztenie a DAC-nak, hiszen augusztusban a Szered 3:1-re győzött a DAC ellen. A 6887 néző megállás nélkül hajtotta a csapatot.

A pályán a két csapat (fotó: Sz.M., Felvidék.ma)

Jó iramú mérkőzés volt. Az első félidőben mindkét csapatnak voltak helyzetei, egy kis szerencsével már az első öt perc után vezethettek volna a sárga-kékek. Kalmár, Ramirez és Vida Kristopher ígéretes helyzetei azonban kimaradtak, emellett a szerediek hálóőre, Iliev remek napot fogott ki. Ám ugyanezt a dunaszerdahelyi Jedlička is elmondhatja magáról, az első félidőben szép védései voltak (a másodikban már nem sok dolga volt).

Kalmár Zsolt és Vida Kristopher eszmecseréje a félidőben (fotó: Sz.M., Felvidék.ma)

A második félidőben annyit változott a játék képe, hogy gyakorlatilag “egykapuzott” a DAC, a Szered már csak a védekezésre összpontosított, ám azt hatékonyan tette, olykor az időt húzva is. Vida Kristopher kapufája, Fábry ziccere is azt sejtette, érik a gól. Végül a szeredi hálóba jutott a labda, ám Beskorovainyi találatát a játékvezető érvénytelenítette, úgy látta, a kapussal szemben szabálytalanság történt.

Peter Hyballa, a DAC vezetőedzője (fotó: Sz.M. / Felvidék.ma)

(DAC): „Az első félidőt nagyon elrontottuk. A másodikban már mi domináltunk. Jobban kitoltuk a játékot a szélekre, többet váltogattuk az oldalakat, rögzített szituációk után veszélyes helyzeteket teremtettünk. 40-45 percen keresztül jól játszottunk, de ez ma nem volt elég a sikerhez. Csalódott vagyok.” (fcdac.sk)

A szerediek vezetőedzője, S. Vojneski nem titkolta, hogy elégedett az egy ponttal.

A DAC összeállítása: Jedlička – Blackman, Kružliak, Beskorovainyi, Davis – Ronan, Vida Máté (46. Oravec), Kalmár (K) – Divković (82. Taiwo), Ramirez, Vida Kristopher (72. Fábry)

A mérkőzés statisztikája: Labdatartás: 60% : 40%, kapura tartó lövések : 5:2, mellé: 11:1 (!), szöglet: 13:2.

Miután az éllovas Slovan 2:0-ra győzött a Szenice ellen, így a harmadik helyen álló DAC lemaradása 6 pontra növekedett. A második helyen álló Zsolna ma Trencsénben játszik, azzal a csapattal, amely legközelebb – november 9-én – éppen Dunaszerdahelyre látogat.

O.N./Sz.M. – Tények.sk/Felvidék.ma