Fotó forrása: A hivatalos videó (lásd alább) képkockája

A Dunaszerdahelyi DAC 1904 futballklub egy hét után ismét összekapcsolta az egész Kárpát-medencét – az összetartozás dalával, a Nélküleddel.

FC DAC 1904 sajtóközleménye

Az elmúlt időszak eddig nem tapasztalt, új dolgokra tanít bennünket, napról-napra erősebben és saját bőrünkön is megérezzük emberi törékenységünket. A kihívásokkal nem egyszerű megküzdeni, és most mindennél fontosabb az összefogás, összetartozás ereje.

Szombaton, 2020. március 28-án, 16:50-től – vagyis a hivatalos meccskezdés előtt 10 perccel – közösen énekelte a dunaszerdahelyi DAC 1904 klubhimnuszát az egész Kárpát-medence. A klub felhívására számos felvidéki, magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai sportegyesület és egyéb szervezet csatlakozott, így magyarok tízezrei énekelték egyszerre az Ismerős Arcok Nélküled c. dalát. Szétszakítva, mindenki saját ablakából, balkonjáról vagy udvarából, de mégis az összetartozás érzésével.

A sikeren felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy a közös éneklést ma, 2020. április 4-én ugyanebben az időben, 16:50-kor megismételjük.

Az éneklés célja az volt, hogy a határok áténeklésével biztassuk és erőt adjunk egymásnak. A dallal mondtuk el, hogy:

Aki velünk tart, és énekel, az nincs egyedül!

Köszönjük mindenkinek, aki csatlakozott hozzánk, áténekelve a koronavírus által újra lezárt határokat!

A mai éneklésről készült videó:

FC DAC 1904 sajtóközleménye