ban_gorilla

Közösségi konzultációs honlapot hozott létre az MKP

Őry Péter, az MKP Ügyvezető Testületének elnöke és a párt Országos Tanácsának elnöke rendhagyó módon videocsatornán keresztül tartott sajtótájékoztatót április 9-én, amelyben elmondta, hogy a jelenkor kihívásaira új megoldásokat keresnek, ezért elindították a www.konzultacio.sk internetes portált. Az első közösségi konzultációs kérdőívet április 22-ig lehet kitölteni.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a közösségi konzultáció célja, hogy a polgárok és a párt között párbeszéd induljon. Ugyanakkor Őry hangsúlyozta, hogy pártpolitikai hovatartozás nélkül kérnek minden felvidéki polgárt, ezen az innovatív módon fejezze ki, mondja el véleményét.

A továbbiakban kiemelte, hogy a konzultacio.sk oldal egyfajta kapcsolattartást is biztosít a választások közötti időszakban, amellyel közelebb tudnak kerülni a lakossághoz. A választó így véleményt formálhat a jövőképet leginkább befolyásoló kérdésekben. A kérdőív kitöltésével valós információt közvetít a társadalom az igényeiről, és ezeket így figyelembe lehet venni. A kiértékelés után pedig olyan politikai döntések születhetnek az egész közösség viszonylatában, amely összhangban lesz a lakosság véleményével. Ennek az oldalnak az indításával olyan intézmény jött létre a Felvidéken, amelyre előtte nem volt példa.

A kérdőív regisztrálás után tölthető ki, mely nyolc kérdésből áll. Az első öt kérdés a választásokkal kapcsolatos értékelésre ad lehetőséget, majd az utolsó három a jelenlegi koronavírus okozta krízishelyzetet részletezi. Tapasztalatok szerint a kitöltés maximálisan öt percet vesz igénybe. Az oldalon egy számlálóval is találkozunk, ami aktuálisan mutatja, hány kitöltés érkezett.

Őry Péter végezetül elmondta, hogy az MKP az egyedüli politikai szubjektum a Felvidéken, mely ebben a formában is igyekszik a körülményekhez igazodva megszólítani a polgárokat.

„Összességében 1000 kitöltést várunk, ezzel elégedettek lennénk. Ezer vélemény esetén olyan mintát kapnánk, amire építeni lehet” – fűzte hozzá portálunk kérdésére Őry Péter.

A közösségi konzultációs kérdőívet ITT találják.

Az új honlap arra szolgál, hogy a magyar közösség tagjai kinyilváníthassák véleményüket az aktuális politikai és társadalmi kérdésekkel kapcsolatban.

„Új kihívások, új megoldások! Önök döntenek! – Ez is lehetne a mottója az új oldalunknak, melyet azzal a céllal indítunk, hogy a Magyar Közösség Pártjában intézményesítsük a polgárokkal folytatott párbeszédet. Nekünk kiemelten fontos, hogy döntéseinket az Önök véleményére alapozzuk, ezért hoztuk létre ezt a kommunikációs formát” – mondta Őry Péter.

A kérdőív kitöltése regisztrációhoz kötött. Amennyiben még nincs felhasználói fiókja, kérjük, regisztráljon, ha pedig ez már megtörtént,lépjen be az oldalra.

Az első kérdőív 2020. április 9-én 10 órától 2020. április 22-én 22 óráig tölthető ki. Az eredményeket a kérdőív lezárását követően hozzák nyilvánosságra.

Sajtótájékoztató

Felvidéki magyar konzultáció indult (Részletek Őry Péter mai sajtótájékoztatójából)

Uverejnil používateľ Magyar Közösség Pártja Štvrtok 9. apríla 2020

Forrás: Felvidék.ma / Hideghéthy Andrea