Így néz ki most a DAC hivatalos honlapja (illetve annak egy része, ez ) Bernd Storck fotóját Lelkes Ernő készítette, további informűciók itt: fcdac.sk

A koronavírus okozta helyzet miatt Dunaszerdahelyen csak néhány száz néző láthatta élőben, hogy Bernd Storck első tétmérkőzésén hogy játszik a DAC. Hát, eredményesen!

A Fortuna Liga rájátszásában Nagymihály csapata volot az ellenfél. A labdatartás aránya 63%-37% volt a hazai csapat javára, a kapura tartó lövések arány 7:5, és ebből lett végül 5:0. Góllövők: 31., 57., 68. Divković, 65. Kalmár, 90+1. Blackman

A gólzáporos győzelem után Storck így nyilatkozott: Korábban még sehol nem sikerült bemutatkoznom ilyen nagy arányú győzelemmel, ám számomra nem is ez a lényeg, hanem, hogy a játékosaim elsajátítsák a filozófiámat, és minél magasabb színvonalon játszunk. Nézőkkel 5:0 után biztos fantasztikus lett volna a hangulat, hiszen sokan kintről, a stadion mellől is szurkoltak nekünk, de most a világ más pontján sincs ez másként.” (forrás: fcdac.sk)

Érdekes párhuzam a magyar válogatott és a DAC között, hogy mindkettőnek olyan vezetőedzője volt, amki a másik csapatot is irányította. Marco Rossi Dunaszerdahelyről ment Budapestre, Sirk pedig onnan – némi „kitérőt” követően a sárga kékekhez.

Hajrá magyarok, hajrá DAC!

ON/Tények.sk

A meccset a dunaszerdahelyi klub íg

y foglalta össze videóban: