A DAC gólját a csapatkapitány és magyar válogatott Kalmár Zsolt szerezte. (fotó: HA/Felvidék.ma)

Négy hónap szünet után az utolsó előtti hazai pályán lejátszott mérkőzésen, igazi hangulatos rangadón, a nézők nagy örömére, az örök riválist, a Slovant fogadta a DAC, a Fortuna Liga rájátszásának 3. fordulójában. Nem sikerült a győzelem, de nagy volt az ünneplés Dunaszerdahelyen.

A MOL Arénába a korlátozások óta a játékosok most először fél ház, azaz maximálisan 6530 szurkoló előtt léptek pályára.  A 13. percben Kalmár került tiszta helyzetbe, lövése lehetett volna erősebb, így a kapus hárított. Ám nem kellett sokáig várni az ünneplésre. A 17. percben Divković sarokrúgásból befelé csavaradó labdát Kalmár már a halóba helyezte. (FC DAC- Slovan 1:0). Szinte lehetetlennek tűnt, amikor alig négy percen belül egy szöktetést kihasználva Medved kiegyenlített a Slovannak. (FC DAC- Slovan 1:1). (…) Láthattunk összjátékot, egymás játékba hozását, igazságtalannak vélt vagy valós bírói döntéseket, a kedélyek csillapítását, egyszóval a mérkőzés végére, mint egy szokásos DAC – Slovanon megérkezett a cirkusz. A DAC kizökkent a tempójából és a 82. percben a Slovan megszerezte a vezetést. A lefújás előtt pedig a harmadik találatukat is belőtték a MOL Arénában. (FC DAC- Slovan 1:3)

A DAC összeállítása: Jedlička – Blackman, Bednár, Kružliak, Davis – Schäfer, Njie, Kalmár (K), Balić – Divković, Ramirez Cserék: Száraz, Šimčák, Malý, Fábry, Sharani

Forrás: Felvidék.ma, Hideghéty Andrea

Bernd Storck (DAC) így értékelt: „Szeretnék gratulálni a Slovannak a bajnoki címhez, amit a szezonban nyújtott teljesítményéért megérdemelt. Köszönöm nekik a rugalmasságot is, ami lehetővé tette, hogy a mai találkozót újra ennyi néző előtt játszhassuk. Kiváló meccset láttunk. Két nagyon fiatal játékossal álltunk fel, akik nem okoztak csalódást, akárcsak a többi játékos sem. A gólunkat egy szöglet előzte meg, az egyenlítő találat előtt pedig több hibát is vétettünk. Ha betaláltunk volna rögtön a második félidő elején, akkor más lehetett volna a végeredmény. Gólt kellett volna rúgnunk, hogy ne 1:3 legyen a vége. A Slovannak tapasztaltabb focistái vannak. Valóban sok a sérültünk, és sárga lapos eltiltottunk is lesz a Zsolna ellen, de ez nem jelenthet problémát. Ez egy ilyen helyzet, meg kell oldanunk. Sok tehetséges srác futballozik az U19-es csapatban. Megtaláljuk a megoldást arra, miként álljunk fel szombaton. Nem féltem a csapatot, és a jövőtől sem tartok. Tudom, mit kell tennünk ahhoz, hogy jövőre a Slovan kihívói lehessünk a bajnoki címért folytatott küzdelemben. Nagyszerű volt ma újra ennyi szurkoló előtt játszani. Ma voltak a legtöbben, azóta, hogy kitört a járvány, és fantasztikus hangulatot teremtettek. A szurkolóink a 12. játékosunk.” (forrás: fcdac.sk)