A Fortuna Liga rájátszásának 4. fordulójában Zsolna csapata látogatott el a MOL Arénába, Dunaszerdahelyre, ahol a hazai csapat magabiztos kétgólos győzelmet aratott. Ezzel a győzelemmel az idei bajnokság ezüstérméért vívott harc az utolsó fordulóig nyitott marad.

A mai összecsapás az utolsó hazai mérkőzés volt az idei szezonban, amellyel együtt 14 bajnoki és 5 kupamérkőzés került megrendezésre a 2019/2020-as idényben, a MOL Arénában. Ez alkalommal nem lépett pályára az öt sárga lapja miatt pihenőre kényszerült Ramirez, továbbá Bednár sem, aki a szerdai DAC-Slovan rangadón egy olyan erős rúgást kapott, hogy képtelen volt a mérkőzésre. A hazai csapat himnuszának számító Nélküled ma Kiripolszky Péter csallóközi rockzenész előadásában csendült fel.

Az első félidő kezdőrúgását a zsolnai csapat végezhette el, ám a mérkőzés első percében a hazaiak jutottak gólhelyzethez. Balič lapos próbálkozása sajnos, elkerülte a kaput. A hetedik percben ismét a DAC került helyzetbe, ezúttal Kalmár lövése zúgott el a felső léc felett. A mérkőzés 12. percében megszületett az első sárga lap, melynek tulajdonosa Marko Divkovič a hazaiak 29-ese volt. Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány végett bevezetett korlátozások következtében 50%-ra csökkentették a MOL Aréna befogadóképességét, a hangulatra ma sem lehetett panasz, a szurkolók 12. játékosként támogatták a hazai csapatot. A 21. percben egy újabb zseniális Kalmár helyzet adódott, fejese sajnos, ismét a kapu fölé szállt. Ugyan Zsolnának is volt két említésre méltó helyzete, a mérkőzés első 30 percét magasan a hazai csapat dominálta. Az egészségügyi szünet után Divkovič próbálkozását könnyedén védte a zsolnai hálóőr. Hat perccel az első félidő vége előtt a zsolnai Miroslav Gono bombája méterekkel elszállt a kapu felett. Az első játékrész utolsó percei nem tartalmaztak különösebb izgalmakat. A félidő állása 0:0.

A második félidőben 3 percet sem kellett várni az első hazai helyzetre, a csereként beállt Zuberu Sharani fejese a szélső lécen csattant. A mérkőzés második sárga lapját az 55. percben a vendégcsapat játékosa Ján Bernát kapta. Ezúttal nem hibázott a csereként beállt Zuberu, Divkovič passza után lefordult a védőjéről és magabiztosan a kapuba helyezte a labdát. Az 58. percben az állás 1:0 a hazai csapat javára. A 75. percben kis híján megszerezte Zuberu a második gólját, azonban a védő ezúttal az utolsó pillanatban blokkolni tudott. A 77. percben Schäfer révén tizenegyeshez jutott a hazai csapat. A labda mögé a csapatkapitány Kalmár Zsolt állt, aki magabiztosan a jobb sarokba helyezte a labdát.

Kalmár Zsolt eldönti a meccset

Az állás valamivel több mint 10 perccel a mérkőzés vége előtt 2:0, a hazai csapatnak. A mérkőzés hátralévő perceibe még két hazai helyzet fért bele, az elsőnél Balič lövése magasan a felső léc fölé szállt, a másodiknál pedig Schäfer lövését védte a zsolnai kapus.

A DAC ezzel a győzelemmel a Fortuna Liga utolsó fordulója előtt 1 pontra csökkentette a hátrányát a második helyezett Zsolnával szemben. Tehát továbbra is él a remény, miszerint a DAC ezüstéremmel zárja a 2019/2020-as szezont. Hajrá DAC!!!

DAC: Jedlička – Blackman (46. Sharani), Malý, Kružliak, Davis – Schäfer, Njie, Kalmár, Balić – Divković (80. Šimčák), Fábry (91. Mendez)
Zsolna: Petráš – Vallo, Kopas, Minárik (K), Sluka – Gono, Bernát, Fazlagić (66. Myslovič) – Ďuriš, Kurminowski (66. Paur), Iľko (79. Kaprálik)

Forrás: Felvidék.ma, Kiss Márton. Képek: O.N.-Sz.M./Tények