Hatszor kellett kiszednie a szeredi kapusnak a hálójából a labdát (fotó: Szabó Mária / Felvidék.ma / Tények.sk)

Elrajtolt a felvidéki Fortuna Liga. Csallóköz fővárosába a közeli mátyusföldi Szered látogatott, és alapos zakóval tértek haza. A MOL Arénában mindkét félidőt 3:0-r nyerte a DAC.

A koronavírusjárvány miatt csak félház előtt játszhatott a DAC. Az 5 450 néző valóságos örömfocit láthatott.

Az első félidő első negyedórájában volt egy öt perces tűzijáték a szeredi kapu előtt, annyira, hogy a sárga-kékek háromszor vették be az ellenfél kapuját. A 2. gólt még csak éppen jelentette a MOL Aréna hangosbemondója, és már benn is volt a harmadik. Az első gólt Kalmár Zsolt csapatkapitány beadásából a venezuleai Ramirez bólintotta a kapuba, a horvátországi Balic egy szeredi védelmi hibát használt ki, alig egy perccel később pedig az ugyancsak horvátországi Divković hálálta meg Davis remek indítását.

Kalmár Zsolt csapatkapitány az egész mérkőzésen gólveszélyesen játszott (Fotó: Oriskó Norbert / Felvidék.ma/Tények.sk)

A második félidő az első méltó folytatása lett, a negyedik gól az utóbbi találat szerepváltásából születtet, azaz Divković gólpasszát a panamai Davis juttatta a szeredi kapus hálójába. Majd jött a nagy öröm, a „magyar gól”, Ramirez középre adott beadását a csapatkapitány Kalmár Zsolt (Magyarország) váltotta góllá. A meccs hajrájában a csereként beállt Sharani csaknem gólt adott, de ami ekkor még nem sikerült neki, azt Balic a hosszabbításban valóra váltotta, és beállította a 6:0-ás végeredményt.

A közönség természetesen ünnepelt. Holnap azt is megtudjuk, ki lesz a DAC ellenfele az Európa Liga selejtezőjében.

Bernd Storcknak ma minden oka megvolt az örömre (Fotó: Oriskó Norbert / Felvidék.ma/Tények.sk)

Bernd Storck (a DAC vezetőedzője): „Gratulálok a csapatomnak. Fantasztikus szezonkezdés volt a meccs, de semmi több, mert három nap múlva ismét pályára lépünk. Fontos volt, hogy gyors gólt adjunk. A második találat volt a kulcsmomentum. Megörvendeztetett, ahogy beléptünk a meccsbe, mindenki száz százalékot nyújtott. Jól reagáltunk a szerediek által játszott 4-4-2-es hadrendre. Ha elmondanám, milyen taktikával készültünk a meccsre, az előny lenne az ellenfeleink számár, azért nem fedem fel a titkot. Lehet, hogy egy más meccsen más taktikát alkalmazunk majd. Boldoggá tettek viszont a cserejátékosaink is, akik jól szálltak be a mérkőzésbe. Erősebb lett a kispadunk. A felkészülés alatt elszenvedett súlyos vereségen túl tudta tenni magát a csapat, ez mutatja az erőnket.” (fcdac.sk)

Örömünnep DAC-módra (fotó: Oriskó Norbert / Felvidék.ma/Tények.sk)

A DAC összeállítása: DAC: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis (68. Mendez) – Friede (68. Fábry), Schäfer, Kalmár (K) (86. Bednár), Balić – Divković (68. Andzouana), Ramirez (80. Sharani)

Gólok: 8. Ramirez, 12., 90+2. Balić, 13. Divković, 60. Davis, 63. Kalmár

A mérkőzés statisztikája: Labdatartás 59% : 41%, kapura tartó lövések: 10:5, szöglet: 2:5

Ez Dunaszerdahely! (Fotó: Szabó Mária / Felvidék.ma/Tények.sk)

Az 1. forduló többi mérkőzése: Nagymihály – Nagyszombat 0:2, Rózsahegy – Trencsén 2:2, Szenyice – Zsolna 0:4, Aranyosmarót – Garamszentkereszt 2:2,

Nyitra – Slovan 0:5. Gólkülönbséggel vezeti a tabellát a DAC a Slovan, a Zsolna és a Nagyszombat előtt. A DAC legközelebb – augusztus 12-én – Garamszentkeresztre utazik.

Szabó Mária, Oriskó norbert – Felvidék.ma/Tények.sk