Két fergeteges koncertet is hallhattak, akik április 10-én ellátogattak a nyárasdi kultúrházba.

Az elmúlt két éve lezárásai és kényszerű korlátozásai kulturális életünket is megjelölték. A zenekedvelők számára bizonyosan nagy érvágást jelentett, hogy a koncertektől is el lettünk tiltva. De ezt a kényszerű állapotot az online koncertekre kárhoztatott művészek is megszenvedték.

Van tehát mit behoznunk. A Kicsi Hang verséneklő együttest talán senkinek nem kell bemutatni, hisz már több mint húsz éve egyedi jelenségei kulturális életünknek. A járványhelyzet miatt fennállásuk második évtizedét csak némi késéssel tudták megünnepelni nemrégiben Dunaszerdahelyen. Most Nyárasdon hallhatták két évtized dalait.

Az énekelt versek avatott tolmácsolói ezúttal egy vendégzenekart is hoztak magukkal, az Apákat, melynek tagjai: Vontszemű Miklós – billenytűk, Tóth Balázs – szaxofonon, Szigeti Dezső – gitár, Valastyán Tamás – ütőhangszerek, Köpönczei Dániel – basszusgitár, Belkovics István – ének, Menyhárt József – ének, gitár, ukulele.
„Napjainkban a hagyományos családmodellt egyre több irányból éri támadás. Tradicionális értékeinket igyekeznek a gúny céltáblájává tenni. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy a dalainkkal is hitet tegyünk az apai identitás, és a család fontossága mellett” – mondta Belkovics István énekes.

A zenekar a Pro Minoritate polgári társulással együttműködve népszerűsíti a hagyományos családmodellt, és a családi értékek fontosságát.