A 4×50 méteres akadályúszásban a magyar női és a férfi staféta is aranyérmes lett a vízi- és életmentő versenyen az egyesült államokbeli Birminghamben zajló 11. Világjátékok harmadik versenynapján.

Ugyanebben a sportágban női 200 méteres akadályúszásban Jakabos Zsuzsanna negyedik lett – a Világjátékok magyar sajtócsapatának tájékoztatása szerint.

A beszámolóból kiderül, hogy a női csapat századmásodpercre ugyanannyit úszott, mint a lengyel váltó, így a dobogó tetejére a magyarok és a lengyelek is felállhattak. A férfiak döntőjében viszont a magyarok magabiztos győzelmet arattak, megelőzve az olaszokat és a japánokat. A nők 1:49.05, a férfiak pedig 1:34.91 perc alatt teljesítették a távot, mindkét időeredmény Világjátékok-rekord.

A női váltóban Senánszky Petra, Gyurinovics Fanni, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn és Ugrai Panna, a férfi stafétában pedig Szabó Szebasztián, Gyárfás Bence, Takács Krisztián, Balog Gábor és Giczi Mátyás kapott helyet.

Jakabos Zsuzsanna egyéni csúcsot úszott 200 méter akadályon.
„Az egyéni rekordnak külön örülök. A két döntő közötti fél óra elég volt a regenerálódásra, a váltóval meg megvalósítottuk azt, amiért ide repültünk” – nyilatkozott az eredményhirdetés után.

A férfi váltó tagjai biztosak voltak abban, hogy ezt a döntőt csak valamilyen rekorddal lehet megnyerni.
„Világjátékok-csúcs lett a vége, és nagyon örülök, hogy ehhez a győzelemhez hozzá tudtam segíteni a stafétát. Ráadásul a világcsúcstól mindössze egy tizedre voltunk” – összegzett Szabó Szebasztián.

A görkorcsolyázóknál a női 10 ezer méteres pontszerző versenyben Gardi Dominika 10. lett, a szumósoknál az open kategóriában Szilágyi Erik az első körben, míg Kerstner Róbert a másodikban búcsúzott. Véget ért a drónosok versenye is, itt Rontó Roland a 16. helyen zárt.

A Világjátékokon – három nap után – a magyarok az éremtáblázat ötödik helyén állnak hat arannyal, négy ezüsttel és négy bronzzal. A birminghami eseményen Magyarországot 59 sportoló képviseli 17 sportágban.

MTI