A második fordulóban a DAC (A dac1904.sk felvétele – még az első mérkőzésen)

A dunaszerdahelyi DAC Európa-konferencialiga selejtezőjének visszavágóján simán, három góllal verte az belfasti Cliftonville-t, és miután odahaza is győzött, gond nélkül vette az első akadályt.

Az első mérkőzésen odahaza 2:1-es győzelmet aratott a felvidéki csapat, amely 5:1-es összesítéssel lépett a második körbe.

A DAC kezdőcsapatában négy magyarországi játékos is pályára lépett, a kapus Veszelinov Dániel, Szánthó Regő középpályás, Balogh Norbert, illetve Hahn János csatárok, akiknek igazi otthoni hangulatot teremtett az a több mint ötven lelkes DAC-szurkoló, akik elkٌísérték csapatukat Belfastba.

Az első félidő kezdetén a hazaiak kezdeményezően léptek fel, de komoly gólhelyzetig nem jutottak. Nem így a sárga-kékek, akik rögtön az elején éltek az első helyzettel, a 12. percben gólt szereztek Veselovský révén (0:1).  Az ifjú, 20 éves középpályás Baloghtól kapott gólpasszt. Ezt követően próbálkoztak az északírek, ám Veszelinov kapus résen volt. De a másik hálóőr Talley is hárította Káčer ziccerét. Ezt követően felváltva folytak a támadások, a háló érintetlen maradt.

A második félidőben pályára lépett Krstović, egy perccel később bombagóllal hálálta meg a bizalmat (0:2). Sőt, duplázhatott is, hiszen az utolsó előtti percben Káčer kiharcolt egy büntetőt, amit szintén Krstović értékesített. Eldőlt a meccs. A hármas sípszót követően a dunaszerdahelyi játékosok megköszönték szurkolóiknak a biztatást.

Cliftonville – DAC 0–3 (0–1)
Gólszerzők: 12. Veselovský, 65., 90. Krstović
Belfast, Solitude. Játékvezető: Árnason (izlandi)
Cliftonville: Talley – Lowe (69. Rory Hale), Turner, Addis (82. Robinson ) – McDonagh (83. Ch. Curran), Gallagher (83. Casey), Mallon, Doherty (54. Gormley), Ives (K) – Ron. Hale, R. Curran
DAC 1904: Veszelinov – Blackman, Kružliak (K), Brunetti, Muhamedbegovic – Káčer, Dimun, Balogh (64. Krstović) – Szánthó (46. Andzouana), Hahn (72. Rymarenko), Veselovský (84. Andrezinho)
Sárga lap: 89. Talley, ill. 56. Muhamedbegović, 66. Hahn
Labdatartás: 49% : 51%, kapura tartó lövések: 5:11, kapu mellé: 6:4, szöglet: 6:5

A DAC következő ellenfele az a feröer-szigeteki Víkingur Gota, amely gibraltári ellenfelén (FC Europa) lépett túl 3:1-es összesítéssel. Egy hét múlva az első mérkőzését ezúttal idegenben játssza a dunaszerdahelyi csapat.

Forrás: on, Felvidék.ma