(Fotó: dac904.sk)

Az Európa Konferencia Liga előselejtezőnek 2. fordulójának a Ferörer-szigetekre utazott a dunaszerdahelyi DAC, ahol a helyi Víkingur ellen győzelmet szerzett.

A sárga-kékek összeállítása: Veszelinov – Blackman, Kružliak (K), Brunetti, Ciganiks – Veselovský (86. Nebyla), Dimun, Káčer (86. Rymarenko) – Szánthó (62. Nicolaescu), Krstović (90. Szolgai), Moumou (62. Andzouana)

A gólerős Krstović révé a sárga-kékek már a 7. percben vezetést szereztek a sárga-kékek. A gólpaszt Blackman késztette elő, akinek labdáját a montenegrói csatár a 16-os területen belül kapta, és vágta a hálóba. A DAC játékosai további gólhelyzeteket is kidolgoztak, ám volt, amikor Veszelinov Dániel kapus bravúrja kellett az eredmény tartásához.

A második félidő ugyanolyan eredményt hozott, mint az első, de itt a hajrában született a DAC gólja. Ciganiks védőjátékosként egy kapáslövéssel zörgette meg ellenfél hálóját a mérkőzés 81. percében.

Megérdemelt 2:0-ás vendéggyőzelem született, erről tanúskodnak a meccs további mutatói is, a DAC 59%-ban birtokolta a labdát, a szögletarány 9:6, a kapura lövések pedig 5:4 volt a javukra.

A visszavágó jövő hét csütörtökön lesz a dunaszerdahelyi Mol Arénában.  Az tény, hogy az idén a DAC az összes európai tétmeccsét megnyerte az Európai Konferencia Ligában, és ha tartja a formáját, ott lesz a harmadik fordulóban. Persze a továbbjutáshoz még az egygólos vereség is elég lenne, ezt azonban biztosan kizártnak tartják a dunaszerdahelyiek, már csak a közönség miatt is…

Gratulálunk a győzelemhez!

(on – Felvidék.ma)